Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wmawianie sobie roznych rzeczy , nerwica pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam:) Mam problem czesto wmawiam sb rozne rzeczy typu. ,, a moze jednak to zrobilam" ,,nie napewno nic sie nie zdarzylo przeciez takie rzeczy sie pamieta" odpwoiadam sobie ,, a moze jednak to sie zdarzylo tylko wymazalam to z pamieci" ? i tak dalej i tak dalej... mecza mnie takie mysli i wkrecam sobie rozne rzeczy ... a w glebi duszy wiem ,ze to nie prawda;( czy to nerwica? Czesto mam tak ,ze ktos mnie musi uspokoic zadaje sto pytan bliskim a oni mnie uspakajaja np? jak bylam mala codzinnie balam sie ze bd koniec swiata pytalam pare razy dzinnie dzwonilam do mamy z pytaniem czy nic sie nie stanie ze sie boje ona mnie uspakajala i przechdzilo a na drugi dzien to samo...

Gość gość
jestes psychol

Gość gość
tak myslalam!:D dzieki za odpowiedz

Gość gość
Dziwne to chyba cos powarzniejszego jak nerwica

Gość gość
czytam i niedowierzam i od razu nasuwa mi się pytanie jaką osobowość miała twoja mama....czy przypadkiem ona też nie ma skłonności do hipochondrii, czarnowidztwa, nerwicy ?

Gość gość
moja mama dlugo chorowala na nerwice:( tez podobnie wmawiala sb rozne rzeczy

Gość gość
bzrdzo prawdopodobne ze to nerwica.powinnas pojsc do lekarza zeby sobie pomoc.

Gość Psycholog55555
wygląda na coś nerwicopoobnego. polecam konsultację a potem terapię poznawczo-behaw. jeśli to nerwiczka albo inne lękowe cuś to się w miarę szybko leczy

Gość gość
przykre ludzie z problemami emocjonalnymi nie powinni mieć dzieci bo potem dzieci są takie jak ich rodzice

Gość studentka_psychologii
Jeżeli mama chorowała na nerwicę to zwiększa to prawdopodobieństwo wystąpienia tego zaburzenia u Ciebie. Oprócz lęków charakterystyczne dla nerwicy są również problemy z koncentracją i pamięcią. Przed Internet nie da się postawić diagnozy. Podałeś też niewiele informacji na temat ogólnego funkcjonowania i nie wymieniłeś innych niepokojących objawów związanych z nerwicą. Zastanów się nad wizytą u psychiatry i/lub psychoterapeuty. www.pomocwwarszawie.pl