Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana panna młoda

ŚLUB CYWILNY kobietki bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość zestresowana panna młoda

Witam Was i mam nadzieję, że rozświetlicie mi trochę jak wygląda ślub cywilny. Za tydzień czeka mnie to i podchodziłam do tego na luzie, a dziś...zaczynam się zastanawiać i pojawiają mi się w głowie głupie pytania np. 1. Czy oprócz przysięgi urzędnik USC jeszcze pyta wcześniej o coś przyszłych małżonków? (kojarzy mi się to z komunią, kiedy wszystkie dzieciaki jednocześnie odpowiadają "postanawiamy":P) 2. Czy podczas przysięgi małżonkowie zwracają się do siebie twarzami (wiem wiem głupie:P) i czy jakoś chwytają się za ręce? 3. Jak wygląda sprawa z obrączkami? Czy daje się je wcześniej czy w trakcie, a jak w trakcie to kiedy, kto je daje (małżonek czy świadek) i czy daje się je "luzem" czy w pudełku? 4. Podpisuję się swoim starym czy już nowym nazwiskiem? wiem, że pytania są durne, sama nie podejrzewałam, że na nie wpadnę, ale im bliżej tym gorzej;) jakby ktoś na nie odpowiedzieć a najlepiej opowiedzieć jak to u was krok po kroku wyglądało byłabym wdzięczna;)

Gość gość
masz racje, ze pytasz, ja nie pytałam tylko poszlam na zywiol, to teraz mam:-( facet z lancuchem na szyi spytal czy jestem pewna, ja na to, ze tak, mój narzeczony zlapal mnie za ramie, wcisnęli mi do reki jakiś papier, postawiłam krzyżyk i się koorfa okazało, ze kupiłam ŻUKA nowke rocznik '79:-O

Gość gość
hahaha:)

Gość gość
podnoszę:)