Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy posyłacie dzieci do szkoły między świętami

Polecane posty

Gość gość

W szkole poinformowano nas że szkoła między świętami organizuje opiekę świetlicową. Będziecie korzystać? Oboje z mężem normalnie pracujemy, żadnej rodziny nie mamy, wtedy zawsze zatrudnialiśmy kogoś do opieki.

U nas zajęcia są organizowane od 9 - 13 . Mój syn będzie w domu ( mam zaległy urlop i muszę go jak najszybciej wybrać) , gdybym nie mogła to bym poprosiła moją mamę.

Gość gość
Mój syn nie idzie. Ma 8 lat. Ja mam kilka dni urlopu, mąż ma kilka. A tak sięgając pamięcią:) gdyby ktoś w naszych czasach przyszedł do szkoły w święta to chyba mielibyśmy z niego ubaw do wakacji:)

Gość gość
boicie sie zostawic 7-15 latki w domu? Ale nic mnie już nie zdziwi. Moja koleżanka robi za baby sitter 17 latkowi

Gość gość
Pewnie lepiej poślij na świetlicę,bo po takim wolnym najwięcej dziewczyn w ciążę zachodzi.Chata wolna,więc...

Gość gość
a przedszkola panstwowe tez sa czynne???

Gość gość
Moje dzieci nie chcą opieki na świetlicy,tylko wolą pobyć w domu z babcią.Trzeba też odpocząć od szkoły,ale jak ktoś ma pracę i małe dzieci to świetlica też jest dobrym rozwiązaniem. W szkole,gdzie chodzi córka,robiono listę i bardzo mało dzieci będzie korzystało z tej formy opieki,ale są tacy co przyjdą w Wigilię...To już wg ,mnie przesada,bo w ten dzień mało kto pracuje.

Gość gość
przedszkola to placówki neferyjne. Pracują zarówno w przerwie międzyświątecznej jak i w ferie:)

Gość gość
trochę chyba jestescie wszystkie przewrazliwione. nie wiem jak tam u was, ale kiedy ja byłam młoda to nikt się tak nie 'srał' za przeproszeniem nad dziecmi. jeszcze przedszkolaki to rozumiem, ale dzieci w wieku szkolnym? u mnie w domu, obydwoje rodzice pracowali i w kazdy 'dzien wolny od szkoły' zostawałam sama w domu (podkreślam, w domu, nie w mieszkaniu) co więcej kiedy miałam 11-12 lat zostawałam juz sama z moim 3 letnim bratem. nic sie nigdy nie stało, mama regularnie dzwoniła, zostawiałą nam obiad do odgrzania itd. serio, nie rozumiem z czym macie problem, jakby mmi ktos kazał siedziec w swietlicy z garstka innych dzieci to byłoby mi bardzo smutno.

Gość gość
ja tez juz od 1 klasy chodzilam do szkoly i wracalam sama . Tak na poczatku rodzice zawozili ale pozniej chcialam isc sama. Pod koniec zerowki tez pamietam ze kilka razy szlam sama. Mialam niedaleko bo 1 ulice ale kto by dzis pomyslal ze 7 latek sam idzie do szkoly i wraca?

Gość gość
A dlaczego przesada przyjść do przedszkola w Wigilię? Pracuję w instytucji państwowej i w Wigilię pracuję mąż też - oboje do 15:30, co mamy z dzieckiem 4 letnim zrobić Twoim zdaniem? Utopić może bo przedszkolanki się obraża, albo głupie matki obgadają?

Gość gość
ja w wigilię też normalnie pracuję (w urzędzie). Póki co dziecko mam w przedszkolu ale jak będzie chodzić do szkoły to pomiędzy świętami będę ją do szkoły posyłać. Wybaczcie ale ja urlopu z gumy nie mam, a jeszcze latem wypadają 2 miesiące gdy trzeba dziecku zapewnić opiekę.

Gość gość
w życiu !!! co za popierducha ! jaka głupota ! mało mają zajeć w roku aby je jeszcze skazywać na siedzenie dodatkowe ! ch..j z pracodawcami ! dzieci chodzac do szkołytak jakby pracowaly 8 godzin a to sa dzieci a nie dorosli

Gość gość
kurde a u nas przedszkole panstwowe i od 22.12 do 7.01 zamkniete:/

Gość gość
Paranoja. Mój syn od połowy pierwszej klasy śmiga sam z kluczem na szyi. Mamusie kolegów w czwartej klasie przychodzą po dzieci.