Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można sobie zrobić ombre po 30tce?

Polecane posty

Gość gość

Przecież to postarza! Podkreśla każdą ostrzejszą ryskę twarzy, każdą zmarszczkę nawet najpłytszą, każdy minimetr opadającej tkanki łącznej! Jak można? Przecież to bezguście! Do ombre pasuje tylko młodość i to ta wczesna młodość! Nie druga i trzecia!

Gość gośica
Popieram!

Gość gość
jak sie jest bezgusciem tez zwala z pan, ktore mysla, ze blond je odmladza

Gość gość
Niech robi! To ona wygląda jak postarzała kura domowa z mega odrostami a nie ty autorko więc się nie przejmuj!

Gość gość
Wprost przeciwnie, odmladza i lagodzi rysy twarzy, bo jasniejsze odcienie maja wlasnie taki efekt. I nie mowimy tu o chamskim blondzie. W 30tka to chyba tylko w Polsce starosc. Na swiecie jest to mlody wiek. Ale nie, w PL trzeba sie wbic w garsonke i siwe wlosy upiac w kok.

Gość gość
A berety moherowe juz macie na zimę wyprane ?

Gość gość
To fakt! Ale jestem ciekawa czy każdy fryzjer zrobiłby ombre kobiecie po trzydziestce? A jak on ceni swój profesjonalizm to nie powinien prawda? To taka skaza na jego karierze zawodowej!

Gość gość
a co ty sie tak troszczysz autorko o wygląd 30 tek ? zależy ci żeby dobrze wyglądaly ? niech wyglądają jak chcą, jak chce to niech zrobi sobie siwy blond i czerwoną kokardkę, boli cię to ?

Gość gość
Mega odrosty? Ombre to subtelne przejscie odcieni, a nie paski. Zmiencie fryzjera :-)

Gość gość
Co łagodzi? Zmarszczka i opadająca skóra będzie pasowała do ciemniejszych do polowy długości włosów? Będzie wyglądała jak kurka z mega odrostami!

Gość gość
Ombre postarza! Młoda wygląda w tym subtelnie a stara jak kura domowa KONIEC KROPKA!

Gość weronika1973
mam 41 lat i tez mam ombre i nie rozumiem co ma wiek do tego, tak jak ktos juz tu napisal to tylko w polsce kobiety po 30-stce to stare baby.Ciesze sie ze nie musze zyc w tym dziwnym kraju, bo by mnie za kolor wlosow ukamieniowali.

Gość gość
Nie martw sie autorko o reputacje mojego fryzjera (zreszta w jednej ze stolic zachodniej Europy), kolor dobiera sie do typu urody, a niw slepo papuguje trendy. Ale tu gdzie mieszkam 30tka i 40tka nie jest rownoznaczna z obwisla geba, zbednymi kilogramami i mahoniowymi wlosami obcietymi pod garnek. Wspolczuje, skoro twoje otoczenie tak ci uksztaltowalo swiatopoglad.

Gość gość
18:53 Obmbre postarza i wyglądasz sobie jak stara rura co do fryzjera nie chodzi bo ma dom na głowie! Tam gdzie mieszkasz otoczenie ci tego nie powie a tu ja ci mówie bo tu gdzie ja mieszkam mówi się prawdę :P

Gość gość
Ombre nie łagodzi a wyostrza Jak komuś się wydaje że odwrotnie to niech się doszkoli!

Gość gość
Weronika, jestem w twoim wieku i tez mam ombre. I tez nie mieszkam w tym dziwnym zascianku. Ale z powyzszych wypowiedzi wnioskuje, ze inaczej rozumiemy pojecie, zapewne z powodu roznicy w poziomie uslug fryzjerskich. Otoz tu gdzie mieszkam ombre to nie sa wlosy do polowy chamsko ciemnobrazowe a ponizej jak z pod linijki platyna. Moje ombre to stopniowe i subtelne przejscie od sredniego zlotego brazu do ciemnego blondu, jak rozswietlone sloncem. A odrosty zostawiam Polkom z platynowymi pasemkami grubosci centymetra. :-)

Gość gość
gość dziś To fakt! Ale jestem ciekawa czy każdy fryzjer zrobiłby ombre kobiecie po trzydziestce? A jak on ceni swój profesjonalizm to nie powinien prawda? To taka skaza na jego karierze zawodowej! ====taka skaza!!! szok!!! a fotografowie, a Vouge na czele z Winterową promuja STARE sflaczale 50cio!!!!! letnie modelki jak ta rozyechana przez dragi Kate Moss albo na w pol lysa Naomi Campbell i to jest dopiero skaza na ich karierach, nie? :P

Gość Profesjonalista
Łagodzi jasny a wyostrza ciemny Jak zrobimy ciemny przy twarzy to wyostrzymy i podkreślimy twarz Jeśli mamy np. długi nos to optycznie wydłużymy go ciemnym kolorem pry twarzy Jeśli worki pod oczami to pogłębimy ten efekt ciemnym kolorem przy twarzy Jeśli zmarszczki to również podkreślimy je ciemnym kolorem przy twarzy Ombre dodaje pazura młodości i łagodnym rysom twarzy. Dziękuje!

Gość weronika1973
o jakim ombre wy mowicie, pewnie o takim gdzie gora jest czarna a dol bialy, bo takie niestety widuje w polsce Ombre mozna robic roznymi kolorami, tylko niestety nie kazdy fryzjer potrafi.Mnie nie postarza.

Gość gość
18.56 wspolczuje ci -- gdzie ty mieszkasz, ze odrosty na glowie sa podobne do ombre? Widocznie nie macie kasy na dobrego fryzjera i udajecie ze 10 cm odrosty to zamierzina koloryzacja. Ale ombre to naprawde nie paski. Kup sobie jakies dobre czasopismo, nie Chwile dla Ciebie.

Gość gość
i jakis podrzedny (bo nie moze byc by jakis znany!) fryzjer zrobil ombre tej starej rurze, ikonie mody i stylu - koniowatej Sarze J. Parker - a feee jak nic, w polsce przejazdem musiala byc i ja zafarbowal jakis golibroda w wiosce pod poznaniem.

Gość gość
Wlasnie widac, ze pojecie ombre jest dla nich rownoznaczne ze zdjeciami ze strony fashyn from Raszyn. Pol czarne pol biale jak w komiksie. Obejrzyjcie sobie jak to naprawde wyglada.

Gość gość
18.51 Argument: 'Koniec kropka' powalil mnie swoja miazdzaca logika :-)

Gość gość
to jest doprawdy zjawisko na skale swiatową, że w polsce mamy specjalistow od wszystkiego! kazdy pracownik linii produkcyjnej,nauczyciel, pracownik MOPSu, US, ZUSu, grafik, informatyk, pracownik biura podrozy, itpitd i oczywiscie kazdy bezrobotny z jakiegokowlwiek powodu, siedzacy calymi dniami w domu w necie i przed TV zawsze WIE LEPIEJ! jak Malyszowi przestaly skoki wychodzic, to KAZDY wiedzial dlaczego, i CO i JAK powinien on robic, zeby wrocic do formy; podczas Mundialu jest to samo! byle kura domowa wie lepiej jak grac, a teraz prosze! kolejny temat i kolejne specjalistki sie znalazly! marnujecie sie ludzie! MARNUJECIE SIE! byscie grube tysiace w dolcach zbieraly, tak jak zbieraja ci nieudolni geje- fryzjerzy w NY czy LA, ktorzy tym podstarzalym (co szokujace bardziej podstarzaly to ktos w wieku 60 lat nie 30- nie wiem jak tak mozna myslec!)bogatym babom robia to co wy, specjalistki od wszystkiego zarabiajace minimalna polska krajowa wiecie jako oczywistosc (vide: 'Ombre postarza! Młoda wygląda w tym subtelnie a stara jak kura domowa KONIEC KROPKA! '' jeszcze raz: MARNUJECIE SIE! z taka wiedza, wieksza od swiatowych znawcow mody, marnujecie sie w tej podlej, zapyzialej polsce :D

Gość gość
na kafe wiekszośc wie wszystko najlepiej nawet jak ktoś u siebie w domu żyje

Gość gość
Ale jesteście tępe strzałki! Autorka nie napisała w ani jednym poście, że ombre to czarny od głowy a biały na końcach włosów. Ale w ombre chodzi o ciemniejszy odcień od skóry głowy a jaśniejsze końce-kolor nie ma tutaj nic do rzeczy chodzi o to że ciemny jest zawsze od skóry! Nie oskarżajcie jej o niewiedzę na temat techniki nakładania ombre bo akurat o tym co ona wie na ten temat wy gó/wno wiecie. Jak czytam wasze wypowiedzi to się zastanawiam co wy tam za granicą robicie... Praca w fabryce ? Bystre nie jesteście więc zapewne nic ważnego.

Gość fryzjerzyPL
profesjonalista brawo!