Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wytłumaczyć 5letniemu synowi jak sie robi dzieci ?

Polecane posty

Gość gość

pyta mnie zawsze i odsyłam go do ojca :P ale jak mu to wytlumaczyc tak normalnie ale nie tak bardzo skomplikowanie ?

Gość gość
powiedz ze rodzice spia razem i sie kochaja.

Gość gość
Mozesz mu tez pokazac jak jego ojciec bedzie cie dymal

Gość gość
Powiedz ze jak mama z tata się bardzo kochaja i śpią razem to wtedy robi się dziecko w brzuchu mamy. Nie bedzie dopytywał ani nic bo dla dziecka to i tak juz abstrakcja wiec jakos to sobie wyobrazi a o seks nie bedzie pytał

Gość gość
zwal na pszczółki . Pięciolatek niech pomyśli o nowej kolekcji lego.

Gość gość
hehe dzieki :) mąż zaczął gadać o kapuście itp a on ze chce tą kapuste zobaczyć hah :D mina męża bezcenna :)

Gość gość
Zapytać o instrukcje na kafeterii :P

Gość gość
5 latek już dawno powinien takie rzeczy wiedzieć, a nie żadne kapusty. Wy normalni jesteście? jeszcze rok a ze szczegółami się od kogoś w szkole dowie - chyba lepiej by wiedział to od Was? proste, że jak ludzie się kochają, to śpią razem/przytulają się, nasienie (nasionko :P) od ojca jest umieszczane w specjalnym miejscu u kobiety (można porównać do nasienia sadzonego w żyznej glebie), gdzie się rozwja człowiek. jak dla Was to jest dziwne to chyba źle o Was świadczy

Gość gość
Nie, nie jest to dla na dziwne :) Tylko po prostu chciałam się podpytać jak żeście tłumaczyli dzieciom itp :)

Gość Glen Benton
Włącz mu redtube.

Gość gość
smiac mi sie chce jak ktos pisze - powiedz ze rodzice spia ze soba i sie kochaja i wtedy jest dzidzius, albo ze jajeczko od tatusia itd. nie macie dzieci i nie wiecie jakie sa dzieci, moj syn od razu pytal ale jak to jajeczko sie dostalo do brzucha? przeciez samo nie weszlo, ktoredy? gdzie jest ta dziurka, ile ich jest- pytan tysiace....

Gość gość
zależy na jakim etapie masz dziecko. ale co za problem powiedzieć jak się dostało? skoro dziecko zadaje pytanie tzn. że jest na odpowiednim etapie, proste. tysiące pytań? czyżbyś nie znała na nie odpowiedzi, ze to problem? dziecko też zapyta o to, ze ktoś się kocha a nie ma dzieci, że ktoś z kolei nie ma męża a ma dziecko itp. rolą rodzica jest objaśńić świat a nie marudzić na kafe

Gość gość
gość wczoraj Powiedz ze jak mama z tata się bardzo kochaja i śpią razem to wtedy robi się dziecko w brzuchu mamy. Nie bedzie dopytywał ani nic bo dla dziecka to i tak juz abstrakcja wiec jakos to sobie wyobrazi a o seks nie bedzie pytałodpowiedzi na pytania to nie problem, ilosc ich tez nie, smiac mi sie tylko chce jak ktos mysli ze dziecku w wieku 5-6 lat wystarczy jednozdaniowa odpowiedz, jak to czesto mozna znalezc w poradach czy od ludzi ktorzy nie maja chyba dzieci, ze dzieci nie sa dociekliwegość wczoraj