Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćromantyczny

Ile dań wigilijnych

Polecane posty

Gość gośćromantyczny

będzie na waszym stole?

Gość gość
Nie wiem na pewno: zupa owocowa, pierogi, ryba, makiełki, ziemniaki w mundurkach, śledzie, sałatka, ciasto. To jest zawsze a tak po za tym jakieś nowinki co roku(zazwyczaj z ciast czy przekąsek, w tamtym roku robiłam kulki orzechowe). Żarcia dużo, bo gości wielu a i jeść się będzie przez 3 dni...

Gość gość
Jakie kulki orzechowe??? Możesz zapodać przepis? :) U mnie też co roku coś nowego, ale w tym nie mam coś weny. Może poratujesz? ;)

Gość dorota wam poradzi
w tym roku nie będę obchodziła tradycyjnej wigilii. zrobię zupę kurkową i łososia w sosie cytrynowym. postanowione. na deser, nie mam jeszcze pomysłu...

Gdybyśmy robili wigilię u siebie w domu tylko dla nas to byłyby tylko te potrawy, które lubimy, nie robiłabym tradycyjnych dwunastu :) Byłby karp w cieście naleśnikowym, barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, śledzie w śmietanie i makiełki :) i to wszystko bo tylko to lubimy. Ale że wigilię zawsze spędzamy albo u teściowej, albo u mojej babci zawsze jest mnóstwo różnych potraw, z których części nawet nie próbuję bo nie lubię

Gość gośćromantyczny
miło:)