Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anncze

zmiana obywatelstwa

Polecane posty

Chce wyjechac z corka (15 lat)za granice.Slyszalam jakis czs temu ,ze w Szwecji mozna prosic o pomoc przy znalezieniu pracy i mieszkania warunkiem jest zrzeczenie sie obywatelstwa.W Polsce nie mam rodziny,jestem po rozwodzie,nie mam mieszkania nie mowiac o jakimkolwiek majatku.Z gory nadmieniam,ze nie chodzi mi o jakies zasilki z opieki spolecznej innego kraju tylko o prace i jakis kat na start.Nic mnie w Polsce nie trzyma ,nic nie moge dzieciakowi zapewnic ani dac dobrego startu zyciowego stad moje rozmyslania w temacie wyjazdu.Nie chce i nie moge jechac w ciemno stad moje pytanie do Was czy moze ktos cos wie na taki temat.Moze ktos byl w takiej sytuacji i ma dla mnie jakies rady?Moze ktos wie gdzie moge pytac itd.Bede wdzieczna za info w mojej sprawie. Anna

Gość gość
żeby zrzec się obywatelstwa jednego kraju trzeba posiadać obywatelstwo drugiego kraju nie można być bez obywatelstwa to chyba logiczne

Gość gość
taaaaa wszedzie teraz w europie czekaja na dziadów jedz i bankowo dostaniesz

bardzo dziekuje za epitet, pracuje nie jestem dziadem,nigdy nie korzystalam z zadnej opieki spolecznej w polsce, chce tylko poprawic byt swojemu dziecku a Polska niestety nie zapewnia godnego zycia .

Gość gość
Nie wiem jak w Szwecji, ale wiem że można się legalnie osiąść bez zrzekania się obywatelstwa. Wielu emigrantów żyje posiadając status legalnego emigranta. Myślę że więcej odpowiedzi dostałabyś kierując swoje pytania na forum Wizażu, w dziale "emigracja", ewentualnie może znajdziesz tam już tam taki temat (sprawdź w wyszukiwarce tego forum). Tam jest wiele chętnych i normalnych osób, które mogę Ci pomóc w zdobyciu informacji. Kafe nie jest dobrym miejscem, jak sama już zobaczyłaś :-)

dzieki za dobre slowa sprawdze napewno, moze cos wreszcie zorganizuje bo zycie w PL to wegetacja .Nosze sie z zamiarem od 2 lat ale .....wiecie jak jest.Dzieki jeszcze raz za podpowiedz.

Gość gość
Mieszkam w norwegi wiem ze jakbym chciala doslac obywatelstwo to najpierw musze mowic w tym jezyku perfekt zdac egzaminy, a pozniej zrzec sie obywatelstw polskiego , z mieszkaniem nie jest tak prosto w pierwszej kolejnosci dostaja rodacy tego kraju ale mozna dostac dofinansowanie do wynajmu mieszkania