Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja8777

Skąd stać was na kredyt ???

Polecane posty

Gość maja8777

Mamy z mezem dochód ok 8000 i wynajmujemy w Warszawie mieszkanie na Śródmiesciu, bo wg mnie nie stac nas zeby zapłacić za cos 2 razy wiecej niz to jest warte ... mi to pasuje bo zawsze chciałam poczuc smak życia w centrum, poza tym lubie podróze i nie mam za bardzo ani czasu ani pieniedzy, zeby wydawać pieniądze na nowe meble, kafelki itd. Pewnie w przyszłosci bede chciała zamieszkac w spokojniejszej okolicy i mam nadzieje, że uzbieram już na własne mieszaknie bez kredytu ... tak sie zastanawiam jakim cudem ludzi, którzy mają dochód po 4-5 tys stac na takie zobowiązania ??? Do raty kredytu trzeba doliczyc wykonczenie tego mieszkania, czynsz, opłaty, do tego w ciągu 30 lat bedzie trzeba wydac na remonty minimum 50 tys. Skąd wy macie na to pieniądze ???

Gość gość
Tez tego nie rozumiem. Mieszkalam wiekszosc zycia w Wwie w centrum, ale mieszkanie odziedziczone. W zyciu by mnie nie bylo stac mimo zarobkow okolo 5000. Nie wiem, moze ludzie sobie od ust odejmuja.

Gość gość
Taka moda po prostu... w Niemczech wynajmuje z 80 % społeczenstwa, ale nie ze ich nie stac, tylko z wygody bo wolą jezdzic bo Majorkach i innych Ibizach niz urządzac całe zycie swoje mieszkanie... u nas wynajem jest stosunkowo drogi, dlatego niezbyt popularny, ale moim zdaniem zarobki 4-5 tys są katastrofalnie niskie na kredyt... na wynajmie płacisz te 2000 i nic Cie nie interesuje, a tutaj 2000 rata + czynsz + opłaty + remonty, a w zamian za 30 lat dostajesz 2 razy przepłaconą rudere. To juz lepiej odkładać tą różnice na lokate i kupic na spokojną starosc se jakąs nową kawalerke. Mieszaknia pewnie bedą tańsze bo ludzi coraz mniej