Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poradzcie co dzis szybkiego na obiad

Polecane posty

Gość gość

Nie mam weny... Odpada kurczak, mieso mielone i nalesniki. Dzieki z gory za pomysly

Gość gość
ugotuj 3 parówki, dwie zjesz a trzecią się będziesz masturbować

Gość gość
Bez glupich tekstow. Kochanka mam.

Gość gość
ja dzis mam smaka na łazanki

Gość gość
Polędwiczki wieprzowe - mięciutkie, delikatne mięsko. Polędwiczkę (jedną dużą albo dwie mniejsze) kroisz w plastry ok.1 cm, lekko rozbijasz samą dłonią, posypujesz pieprzem, papryką, ziołami, obkładasz ząbkiem czosnku pociętym w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewasz olej rzepakowy, na gorący tłuszcz wrzucasz mięso, smażysz ok. 2 min. z każdej strony. Zalewasz wodą, możesz dodać łyżeczkę miodu, ziele angielski i pieprz ziarnisty kolorowy, tymianek, cząber, co lubisz. Dusisz pod przykryciem ok. 20 minut. Masz pyszne mięso w sosie znakomite z kaszą, makaronem, do tego jakaś surówka i obiad gotowy.

Gość gość
autorko nie rób pierogów, bo Ty przecież masz pod stanikiem dwa jędrne pierożki kotku:)

Gość gość
Tylko nie wiem czy na mojej wspanialej wsi mozna kupic poledwiczki wieprzowe :) schab, boczek, owszem, ale jakichs wymyslnych rzeczy to raczej nie

Gość gość
To zapytaj o schab z polędwiczką, powinien być, polędwiczkę wykroisz a schab na następny obiad ci zostanie :)

Gość gość
No moze ;) macie jeszcze jakies pomysly? zawsze mam z tym problem...

Gość gość
Ja mam jeden szybki patent. Ryż z sosem słodko-kwaśnym na soku jabłkowym. Obtaczasz przyprawionego kurczaka w mące i smażysz. Do usmażonego kurczaka wlewasz sok jabłkowy 100%. W tym czasie gotujesz ryż. Teraz wersją super szybką jest dosypanie do soku zagęszczającej zasmażki instant, wersją wolną i zdrowszą - wygotowywanie soku aż zgęstnieje. Kiedy sos jest już lekko kleisty doprawiamy go lekko cukrem (jeżeli sok nie jest słodki), cytryną, solą, pieprzem. Można do tego dorzucić kukurydzę. Jemy z ryżem, zagryzając ogórkiem konserwowym :).

Gość gość
Dzieki, ale przeciez napisalam ze kurczak odpada...

Gość gość
o, nie zauważyłam że kurczak odpada ;). może być indyk

Gość gość
Wątróbka drobiowa smażona z cebulką. Błyskawiczne danie.

Gość gość
Kluski na parze :-D z sosem owocowym a jak nke masz owocow to z maslem i cukrem mniam1

Gość gość
Kluski na parze :-D z sosem owocowym a jak nke masz owocow to z maslem i cukrem mniam1

Gość gość
Gulasz albo rosół z kur wielu

Gość gość
Wybaczcie, ze wciaz wybrzydzam, ale nie umiem sobie wyobrazic slodkiego obiadu. Nie jem slodkich rzeczy. Oczywiscie kluski moga byc z czyms innym. Ale wszystkie inne pomysly chetnie sie przydadza. U mnie w sklepie nie da sie kupic indyka. Ryb tez tu nigdzie nie ma , a tak bym zjadla swieza rybe..

Gość gość
Gofry z bitą śmietaną

Gość gość
kotlety sojowe przyrządzone jak ryba po grecku z ziemniakami lub ryżem:-)

Gość gość
Autorko to gdzie Ty mieszkasz? Tak z ciekawości pytam. W PL czy za granicą?

Gość gość
Szynka kielbasa cebula-wszystko na patelni i.mozna dodac pomidory do tego. calzone-farsz jaki tylko chcesz a przepis na ciasto do tego mozna takie jak na pizze albo znajdz gdzies na blogu. Pewnie znajdziesz cos w lodowce do srpdka-sery rozne, szynka, kielbasa albo kabanosy, papryka, ogorek konserwowy, kukurydza itd czy szpinak z mascarpone ale pewnie tego nie znajdziesz w tym sklepie...

Gość gość
Szynka kielbasa cebula-wszystko na patelni i.mozna dodac pomidory do tego. calzone-farsz jaki tylko chcesz a przepis na ciasto do tego mozna takie jak na pizze albo znajdz gdzies na blogu. Pewnie znajdziesz cos w lodowce do srpdka-sery rozne, szynka, kielbasa albo kabanosy, papryka, ogorek konserwowy, kukurydza itd czy szpinak z mascarpone ale pewnie tego nie znajdziesz w tym sklepie...

Gość gość
Ryz ze szpinakiem szpinak przyrzadz tak pokroj drobno cebule oraz kilka zabkow czosnkupodsmaz na oleju podlej woda dodaj przypraw y do smaku wedle gustu wloz szpinak tak aby byl zakryty w wodzie , ugotuj aby woda odparowala

Gość gość
W Polsce. Kotletow sojowych tez tu nie ma :( ale fakt, jak bede w miescie, kupie na zapas. W lodowce mam: - maslo - 2 plasterki zoltego sera - mleko - oliwe - lakier do paznokci :) nie robie duzych zakupow :D Akurat papryka, ogorek, kukurydza, szpinak, mascarpone serek dla odmiany sa :) nie wiem czemu. I chyba dzis zrobie makaron z warzywami i serem zoltym, ale pewnie jutro znow bede miec dylemat...