Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciasteczka do szkoly doradzcie proszę

Polecane posty

Gość gość

Musze upiec dzieciom ciasteczka do szkoly. Szukalam na mojewypieki.com ale nic szybkiego i prostego mi nie podeszlo, ewentulanie ciasteczka maslane. Zastanawaim sie moze zrobie jednemu muffinki? Ale nie wiem co drugiemu. Doradzcie prosze fajny, szybki przepis...

Gość gość
ja kupiłam gotowe ciaso na babeczki z nadzienie. Ozdobimy je kolorowym lukrem i gwiazdkami. !2 babeczek koszt ok 7 zł . Szybkie, proste do bólu i dobre

Gość gość
Ale tylko Twoim dzieciom czy calej grupie? Ile maja lat i co za problem zeby takie same zrobic?

Gość gość
Ale tylko Twoim dzieciom czy calej grupie? Ile maja lat i co za problem zeby takie same zrobic?

Gość gość
Może wafle przekładane kajmakiem? Szybkie, proste i dzieci lubią.

Gość gość
Ale tylko Twoim dzieciom czy calej grupie? Ile maja lat i co za problem zeby takie same zrobic? x przy dwójce dzieci, w tym jednym przyklejonym do nogi 24/dobę to może być problem. Nie każdy ma wolne popołudnia i dwie wolne ręce do robienia kruchego ciasta i wylepiania 30 sztuk foremek do pieczenia. Zaskoczona?

Gość gość
Ciasteczka owsiane. Najprostsze i najszybsze. No i zdrowe. Platki owsiane, pol kostki masla, wszystkie mozliwe ziarna czy otręby co kto lubi i odrobina mleka. Konsystencja ma być taka aby udało się rozłozyc na papierze do pieczenia ciatska. Piec ok 20 min. A i można dodać miód lub cukier. Pyyycha.

Gość gość
11:30 i czemu sie chwalisz swoja niezaradnoscia? Kazdy tepak potrafi takie cos zrobic ale nikt sie tym nie zachwyci bo to sam SYF. Swiadomie dokladac chemii do jedzenia. .jakie mamy cofniete spoleczenstwo...az boli ze tak ludzie ida na skroty bo nie maja wyobrazni i checi samemu czegos stworzyc. pokolenie instant-zeby nie bylo mam 25 lat ale sie wylamuje i staram sie wszystko robis sama.

Gość gość
11:30 i czemu sie chwalisz swoja niezaradnoscia? Kazdy tepak potrafi takie cos zrobic ale nikt sie tym nie zachwyci bo to sam SYF. Swiadomie dokladac chemii do jedzenia. .jakie mamy cofniete spoleczenstwo...az boli ze tak ludzie ida na skroty bo nie maja wyobrazni i checi samemu czegos stworzyc. pokolenie instant-zeby nie bylo mam 25 lat ale sie wylamuje i staram sie wszystko robis sama.

Gość gość
a ja zawsze kupowalam gotowe ciastka, a w tym roku siedze na l4 i chcialabym choc raz przyniesc domowe. Wafle chyba na wigilie niebardzo... pierniki twarde beda ajk teraz zrobie, poza tym nie wychodza mi jakies super.

Gość gość
No, zrób sobie samodzielnie kruche ciasto, samo zdrowie - masło, żółtka i biała mąka :D 🖐️

Gość gość
11:33 a meza nie masz? wyobraz sobie ze ja tez pracuje, popoludniami zajmuje sie moja 1,5 roczna corka ktora tez wisi przy mnie i wszystko potrafie z nia zrobic-nawet pierogi na obiad czy pierniki-wczoraj pieklam cale 150 sztuk-jak sie chce to sie da. Dzis razem z nia bede lukrowala.

Gość gość
11:33 a meza nie masz? wyobraz sobie ze ja tez pracuje, popoludniami zajmuje sie moja 1,5 roczna corka ktora tez wisi przy mnie i wszystko potrafie z nia zrobic-nawet pierogi na obiad czy pierniki-wczoraj pieklam cale 150 sztuk-jak sie chce to sie da. Dzis razem z nia bede lukrowala.

Gość gość
11:37 A tylko ciasto kruche ma tym swiecie istnieje? A od kiedy od jaj, maki czy masla sie umiera? Zdrowsze niz wszystkie EEEEE po wtore-od kiedy istnieje tylko maka pszenna?innej nie znasz?? Przykre... a maslo mozna zawsze zastapic priduktami pochodzenia roslinnego-pewnie tez nie slyszala...

Gość gość
11:37 A tylko ciasto kruche ma tym swiecie istnieje? A od kiedy od jaj, maki czy masla sie umiera? Zdrowsze niz wszystkie EEEEE po wtore-od kiedy istnieje tylko maka pszenna?innej nie znasz?? Przykre... a maslo mozna zawsze zastapic priduktami pochodzenia roslinnego-pewnie tez nie slyszala...

Taka mała rada do tej pani od 1.5 rocznej córki i pierogów - nie ze/s/raj się czasem od tej fantastyczności :classic_cool: Autorko, zrób muffiny świąteczne - dodaj do nich imbir, skórkę pomarańczy, anyż, cynamon albo po prostu mieszankę przypraw korzennych, udekorujcie to ładnie kolorowym lukrem, orzechami. Dzieciaki lubią muffinki, znikną w pięć minut ;) Prosto, szybko, ładnie i smacznie. A dla drugiego - ja robiłam świąteczne szyszki (z preparowanego ryżu) i ciastka - grzybki : http://smacznapyza.blogspot.com/2011/10/grzyby-jak-malowane.html ale z tym to już zdecydowanie więcej roboty. A coś takiego? Robiłam w zeszłym roku, są bardzo smaczne: http://www.nigellalawson.pl/przepisy/bozenarodzenie/swiateczne_ciasteczka_czekoladowe.php

Gość gość
11:49 Akurat nie musisz mnie atakowac-do Ciebie nie pisalam- ale jak argumentow brak to zaczyna sie koltunstwo i wychodzi brak dobrego wychowania ;-) Wesolych swiat!

Gość gość
kup gotowe składniki na babeczki-koszt 5zł. Wystarczy wszystko wymieszać i wstawić do piekarnika.Mając nawet 3 dzieci pod nogami dasz radę. Pieczemy dla całej klasy-razem 2 opakowania babeczek

Gość gość
babeczki z twarożkiem polecam

Gość gość
Może zrób jakieś muffiny, one dzieciakom zawsze smakuja. A do tego mozesz kupic fajne, kolorowe i smaczne dodatki do ciasteczek. Ja zawsze kupuje na http://www.all4cakes.pl/ i wszyscy są zachwyceni.