Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuje Was ogrzewanie gazowe?

Polecane posty

Gość gość

Pytam przede wszystkim osoby mieszkające w domkach jednorodzinnych takich do 130m2.Jakie macie rachunki?jeśli podajecie ile płacicie sezonowo to od kiedy do kiedy?jaką macie temperature w domu?Za niedługo wprowadzamy się do domu właśnie z takim ogrzewaniem i chciałam się zorientować co nas może czekać?Słyszałam że to bardzo drogie ogrzewanie ale za to bezproblemowe,nie trzeba dokładać opału,pilnować,można wyjechać na dłużej,to są plusy...Proszę o szczere wypowiedzi

Gość reni04
Jeżeli jest to ogrzewanie gazem ziemnym to nie tak dużo, ok 500-600 zł co 2 miesiące w sezonie zimowym dom 200m, we wszystkich pomieszczeniach ciepło. ale płynny propan butan z butli baaaardzo drogo, jedno tankowanie ok 8 tyś. na sezon zimowy, oszczędzanie i zimnica. Doświadczyłam, właśnie w październiku ub. roku założyli mi gaz ziemny. teraz jest wreszcie normalnie.

Gość gość
będzie gaz ziemny i kominek z nawiewem jako dodatkowe żródło ciepła.Czyli może nie będzie tak żle.Teraz mieszkając w mieszkaniu 60m2 czynszu z wodą mamy prawie 800zł miesięcznie plus prąd 200 zł co dwa miesiące.Jak to policzyłam to rocznie wychodzi ponad 10 tyś opłat.W domu wiadomo,czynsz odpada ale to ogrzewanie nas przeraża...

Gość santamaria
Ja od zawsze mam kominek i jestem jego wielką fanką. Polecałam wszystkim moim znajomym, którzy się wahali czy zakładać kominek czy nie. W sumie, jak ostatnio przeglądałam różnego rodzaju strony internetowe poświęcone temu tematowi to zwróciłam uwagę na www.euro-kom.pl, na prawdę mają ciekawe kominki warte obejrzenia :)

rachunek za gaz 500-600 zł co dwa miesiące to nie dużo przy tej powierzchni, ale ja w tym rok nie mogłam uwierzyć co widzę. Sezon grzewczy kosztował mnie jedynie 700zł Oczywiście kominek z płaszczem wodnym i rekuperacja przyczyniła się do tego. Kominek nie byle jaki z firmy http://www.kominki-godzic.pl/ Tani nie był, ale widzę, że szybko inwestycja się zwróci. Jeżeli chcecie ogrzewać dom za śmieszne pieniądze to moim zdaniem rekuperacja i kominek to podstawa.

Gość gość
zamawiam gaz płynyn w www.gal-gaz.pl i warunki oraz płace mam naprawde w porządku. najlepiej sie z nimi skontaktujcie to wszystko wam powiedzą odnośnie kosztów

Gość gość
Znalazłem pomocnika w kupowaniu taniego propanu. Składając zlecenie na www.gielda-paliw.com otrzymujemy oferty w dobrych cenach i to bez dodatkowych opłat.

Gość gość
Większość ludzi drogo płaci za ogrzewanie bo ma kiepską izolację domu. Przez ściany, dach czy podłogę uciekają pieniądze normalnie. Zrobienie dobrej izolacji i wykorzystanie dobrych materiałów, np. http://www.isover.pl/izolacje-budowlane-isover od razu spadną koszty ogrzewania.

Gość gość
Miałam ogrzewanie gazowe, ale to jednak droga sprawa. Znacznie bardziej opłaciło mi się systemowe od http://termika.pgnig.pl . Jest duuuużo taniej. :)