Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pływanie w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam takie pytanie jak to jest z basenem, mozna pływać będąc w ciąży. Szykuje się świąteczne łasuchowanie, później noworoczne i moje urodzinowe wiec za niedlugo bede ważyć ze 100 kg, trzeba coś robic, ruszać się. Więc jak to jest, pływalyście czy nie. Dodam, że to 18 tydzień i wszystko jest ksiązkowo.

Gość gość
mi lekarz nawet zalecil. Balalm sie grzybicy ale powiedzial ze spokojnie moge plywac a najwyzej po basenie zapodaje sie na wszelki wypadek czopki - nie pamietam nazwy niestety. ja jakos nie moge zmobilizowac sie do tego plywania. za to szukam intensywnie cwiczen dla kobiet w ciazy i lipa, nigdzie nie ruszaja bo chetnych brak;-(

Gość gość
Można, można. Jest to super sprawa dla kręgosłupa, rozluźnia itp. To moje postanowienie noworoczne, zamierzam znów chodzić dwa razy w tygodniu. Bierz sobie tylko osłonowo jakiś probiotyk typu np. provag aby nie wdała ci się infekcja.

Gość gość
To nie czopki ale dopochwowe kapsułki z bakteriami kwasu mlekowego, które stosowane profilaktyczne, właśnie np. po basenie zapobiegną powstaniu infekcji, coś takiego jak np. invag. Popieram wypowiedzi powyżej, pływanie w ciąży jak najbardziej na tak, ratował mój kręgosłup a wcześniej przed ciążą miewałam z nim nie małe problemy.

Gość gość
Ja nie polecam.. jestem też w 18 tc, wyskoczyłam RAZ na basen, chciałam sprawdzić, czy nie wda mi się żadna infekcja.. i co? Pojawiły się upławy :/ W ciąży jesteśmy bardziej podatne na zakażenia, a basen to przecież siedlisko bakterii.. Dostałam globulki, a z basenu rezygnuję. Ruch w ciąży jest bardzo ważny, im lepsza kondycja, tym lżejszy poród.. Zaczęłam chodzić na spacery, staram się codziennie, chociaż po 30-40 minut. Poza tym raz w tygodniu chodzę na 2h na jogę, niektóre ćwiczenia powtarzam w domu.. super sprawa, naprawdę polecam (oczywiście nie wykonuję wszystkich ćwiczeń). Zamówiłam też płytkę z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży.

Gość gość
Oczywiście że można. Najlepszy jest basen z wodą solankową lub ozoniwaną.