Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zębiarz100

Usunąć kamień nazębny czy nie?

Polecane posty

Gość Zębiarz100

Cześć, mam problem z kamieniem nazębnym, tzn często mi się odnawia. Usunę i za jakiś czas jest to samo... Szczotkuję zęby czy dokładnie czy niedokładnie nic z tego. Kawy nie piję. Herbaty bardzo mało. Umówiłem się na wizytę na kasę chorych na usunięcie kamienia, ale to jest tylko 1/3 łuku, czy jakoś tak, czyli 6zębów u góry i 6 na dole... Moje pytanie brzmi czy mam sobie zafundować piaskowanie za 100zł? Czy to jest lepsza metoda? Coś takiego byłoby na wszystkie zęby wtedy. Muszę usunąć kamień, bo widzę zaczątki paradontozy. Napuchło mi dziś rano dziąsło między jedynką a dwojką i się oberwało od góry i krwawi... Co sądzicie? Lepiej usunąć kamień na kasę chorych tam gdzie jest największe jego siedlisko czy ze wszystkich zębów?

Gość gość
płusz usta naparem szałwii, stosuj ziołowe pasty z szałwią jak grozi c***arodontoza to nitkuj żeby codziennie jeśli masz problemy z kamieniem to powinnaś go usuwać co pół roku co jest wg ciebie lepsze stówa w kieszeni czy za kilka lat nie mieć zębów ?

Gość gość
co pol roku, zeby tylko :D ja tez mam problem z kamieniem i chodze co 2-3 m-ce. kamien wrecz szybciej mi narasta od kiedy zaczelam piaskowac + robic skaling. co czlowiekowi po jakichs plukankach z szalwii jak ma tendencje do osadzajacego sie kamienia? mam szczoteczke soniczna, irygator, po kazdym posilku myje i plucze zeby, przed snem nitkuje i gowno. zadnych zabiegow na nfz, tylko szkliwo ci zmaltretuja!

Gość gość
masz pewnie nieodpowiedni skład śliny i to główna przyczyna

Gość gość
bardzo mozliwe. sline mam strasznie gesta, wazy mi sie na ustach, mimo ze duzo pije i ciagle je nawilzam. szczesliwy ten kto piaskuje raz na pol roku czy rok.

Gość gośćiu
ale to piaskowanie to jakas sciema. nie usuwa przyzebnego kamienia tylko nazebny. to szkoda szkliwa sobie niszczyc

Gość gość
nie usuwanie kamienia może mieć zle skutki dla zdrowia zebów i nie tylko. Wiec tez się dziwie czemu się zastanawiasz. To przeciez nie boli. Ja regularnie chodzę do swojego stomatologa http://www.codziennastomatologia.pl/stomatologia/oferta na usuwanie kamienia zeby nie nabawic się prochnicy i innych dolegliwości.

Gość gość
wcale nie widac ze to reklama, przyloz sie, placa ci za WIARYGODNĄ reklame:p czyz nie?

Gość gość
Paradontoza to bardzo zdrawdliwa choroba. Przebiega prawie bezobjawowo, co nie znaczy, ze nie daje sygnałów. Częste krwawienie dziąseł powinno być sygnałem, że dzieje się coś złego. Mój tata ma parodontozę. Na szczeście leczy się w klinice stomatologicznej VipDental (http://www.vipdental.pl/), w której stosuje się taki specjalny niemiecki protokół leczenia paradontozy. Choroba zaczyna być opanowana, ale czeka go jeszcze leczenie defektów.

Gość gość
Baza Modelek – pacjentek na szkolenia medycyny estetycznej dla lekarzy prowadzi nabór na wiosenny panel. Szkolenia prowadzone są wyłącznie przez uznanych lekarzy. Wszystkie zarejestrowane modelki/e w okresie półrocznego panelu mają zagwarantowane uczestnictwo w co najmniej jednym szkoleniu medycyny estetycznej, podczas którego będą poddane bezpłatnym zabiegom. Rejestracja modelek/i trwa do 15 lutego 2015r Ze względu na bardzo duże zainteresowanie naborem do Bazy Modelek oraz limitem miejsc organizator zastrzega sobie możliwość skrócenia okresu naboru Preferowany wiek modelek od 35 do 65 roku życia. http://bazamodelek.com/formularz-kontaktowy

Gość gość
Oczywiście, że usuwać. Ja nie wiem nad czym tu się zastanawiać. Powinien się dla ciebie liczyć przede wszytskim komfort i zdrowie. Ja nie czekam aż się zrobi miejsce na tych cudownych listach z NFZ, tylko chodzę prywatnie do gabinetu stomatologicznego (http://www.nzozalmadent.pl/).

Gość gość
nie wiem nad czym się zastanawiasz. Usuwanie kamienia zwłaszcza jak jest Duzy to obowiązek, bo można nabawić się próchnicy i nie tylko. Ja mam predyspozycje do powstawania kamienia i co Pol roku chodzę do dentysty z http://dentarama.pl/dw-oferta.html ktory szybko i bezbolesnie usuwa to świństwo. Zabieg nie boli wiec nie masz się czego bac, choc może być nieprzyjemny jeśli uzbieralo się sporo tego kamienia.