Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macierzyństwo to wyrzeczenia. Cesarka na życzenie to szczyt egoizmu.

Polecane posty

Gość gość

Jak kobieta, która już na samym początku macierzyństwa nie jest w stanie poświęcić się dla dobra dziecka i urodzić naturalnie chce być dobrą matką? To dopiero początek bycia matką, a rodzicielstwo to poświęcenia, często własnego dobra nad dobro dziecka. Osoby, które do tego nie dorosły, nie są w stanie poświęcić się dla drugiej osoby nie powinny decydować się na dziecko. Przeraża mnie to wygodnictwo obecnego świata. Ciągle myślenie tylko w kategorii "ja, moje dobro, moje ciało". Coś strasznego. A może pomyślałybyście tak przez chwile o drugiej osobie?

Gość gość
pilnuj lepiej swojej dooopy co cie obchodzą inni ? typowa polaczka

Gość gość
poszla won do dzieciora i garow i odpierdddol sie kto jak rodzi/ nie stac cie?? na cc hahahah s********j powiem tyle\ jak zechce to mi prxez glowe wyjma

Gość gość
MAM 2 DZIECI 2 CC NA ZYCZENIE i jak bedzie 3, 4, 5 tak samo=dzieci zdrowe i matka jestam najlepsza na swiecie a ty jak tam wiaderko??

Gość gość
nie odpisujcie jej to prowokacja

Gość gość
Czemu jesteście takie wulgarne w wypowiedziach drogie mamy rodzące przez cc? Żałośnie się to czyta...Trochę kultury...

Gość gość
No jesli wyznacznikiem bycia dobra matka jest porod sn, to wybacz mi dzieciatkovw moim brzuchu- będziesz mialo matke egoistke:-D. I co teraz? Moze oddam do adopcji, bo będę miała cc. Poważnie nad tym pomysle.

Gość gość
cesarka_> lepsza jest dla dziecka wyklucza np niedotlenienie, powiklania, sn-> lepsza dla kobiety, a nie dla dziecka z przyczyn oczywistych, otwarcie jamy brzusznej itd. Dlatego autorko puknij sie najpierw w łeb

Gość gość
MAM 2 DZIECI 2 CC NA ZYCZENIE i jak bedzie 3, 4, 5 tak samo=dzieci zdrowe i matka jestam najlepsza na swiecie

Gość gość
Nie wiem dlaczego kobiety rodzace sn czuja się lepsze, czy wiesz jak boli rana po nacięciu macicy i powlok brzusznych? Kobieta po porodzie sn już w 2h po może funkcjonować ta po cc lezy nie mogąc podnosić głowy, wiec najpierw się doinformuj a później opowiadaj o poświeceniu

Gość gość
niekture nie moga urodzic naturalnie. kiedys jak nie bylo opieki medycznej to wiele kobiet umierało z dziecmi podczas porodu. moja ciocia tak rodzila i lekarz kazal to robic . przeszła dwie ciaze i konieczna byla cesarka. A propos egoizmu to FACET tez jest EGOISTA jak nie chce byc przy porodzie nawet jak zona prosi bo go to nie obchodzi. kolezanki maz w tym czasie jsk zabrali ja do szpitala karetka poszedł pic piwko z kolegami. zamiast martwic sie o zone to piwko lepiej pic. a on nie zdaje z tego sprawy ze ona moze sie wykrwawic albo lekarz zrobi cos nie tak przeciez sa takie przypadki. DLA MNIE TAKI FACET TO SMIEC

Gość gość
A co to za problem urodzic ze znieczuleniem. No chybaze ktorac rodziła naturalnie tak jak ja a do tego ponad 10 godzin. Traciłam przytomnosc duzo razy. Lekarze panikowali ze nie przezyje. Ale jak kobiety musiały rodzic kiedys jak babcia moja na wsi na polu urodziła przy wszystkich bez znieczulenia, a karzdy sie gapi w jej krocze a nawet smieje. Takie upokozenie musiała dodatkowe przezyc ,tak opowiadała. Porud ze znieczuleniem nie jest poswieceniem. Ja mysle za karzda powinna urodzic naturalnie.

Gość gość
To racja niech facet porud odbiera. Kobiety kiedys nie rodziły w szpitalach w domu maz nawet mogł odebrac on od tego jest to jego dziecko.

Gość gość
Ej ty wyżej niech facet da ci pod choinke słownik.

Gość gość
To co? Mając cesarkę nie poświęcam sie dla drugiej osoby i bez zla matka?

Gość gość
Egoizmem jest k***a ANTYKONCEPCJA kobiety rodziły nawet kiedyc 10 ciororo dzieci u mnie niedaleko mieszka małzenstwo ktore mialo 19 dzieci. I tak sie powinno rodzic. Antykoncepcja to GRZECH. Ile wy kutwa dzieci juz byscie miały aby nie to. T jest k***a egoizm. Ale teraz młodzi co tam. Lepiej na aerobik pujsc albo z kolegami piwko pic, a dzieci wychowywac bo rasa ludzka zginie.

Gość gość
Wychpwywac tyle dzieci to trzeba miec normalnego faceta!!!!!!!!!

Gość gość
zrobię sobie cala parszywa dwunastkę i z czego je będę utrzymywać cwaniaro ?

Gość gość
kiedys ludzie w wieksze iedzie zyli i mieli wiecej niz 12

Gość gość
seks nie jest tylko dla przyjemnosci jest poe rozmnazac. antykoncepcja to egoizm uzywacie jej po to aby nie zajsc w ciaze aby tylko miec przyjemnosc z seksu. to egoistyczne seks tylko dla przyjemnosci. to gdzech. Bog poto stwozył seks aby miec dzieci a wy antykoncepcja i przyjemnosc. pszyjemnosc chcecie miec a dziecka z tej przyjemnosci miec nie chcecie

Gość gość
P********z...... ale oki dawaj d**y i urodź 20 dzieci, mieszkaj na wis i wyzyw cała rodzine.Dzieci będa spały an podłodze i maiały 3 pare ubran,które bedą nosic na zmiane...Księza namawiają nas do posoiadania dzieci,a sami maja gowniane pojecie o rodzinie

Gość huhuhu
gośc 19:07 szmato dawaj d**y.Ktos musi byc totalnym debilem

Gość gość
wygodnictwo?? dobro dziecka?? dla dziecka lepsze jest cc. Ja nie wyobrażam sobie rodzic sn, a cc wybrałam nie tylko przez swoje lęki, ale obawe o zdrowie dziecka. Trzeba być ograniczonym, żebym uważać, że cc to wygodnictwo, skoro kobieta dłużej dochodzi po niej do siebie

Gość gość
k*****a nie odpisujcie , to debilna prowokacja i tyle , dajecie soba tak latwo manipulowac ??

Gość gość
pitu pitu autorko. Macierzynstwo to miłosc a nie wyrzeczenia. nie zamierzam sie udręczac i robic z siebie uciemięzonej matki polki sybiraczki. dziecko to oddzielny byt , odzielny człowiek a nie wiszący przy cycu mamisynek.

Gość gość
no to se ide narobić 20 dzieciaków skoro taka jedna na kafeterii tak je kocha i mnie zasponsoruje ❤️

Gość gość
A c***j wam do tego kto jak rodzi?!! pilnujcie lepiej swojej duuupy!

Gość gość
Cc nie jeste lepsze dla dziecka. Skonczcie z tymi wymowkami. Rodzcie i 30 razy przez cc, co komu do tego. Sposob w jaki wydajemy dziecko na swiat nie jest wyznacznikiem naszej milosci. Ale blagam nie wmawiajcie, ze cc jest lepsze dla dziecka.

Gość gość
Jeżeli nie ma wskazań do cc to wcale nie jest lepsza dla dziecka niż poród sn. Rozumiem gdy jest zagrożenie życia lub zdrowia dziecka czy matki wtedy nie ma dyskusji.