Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tarczyca w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Hej mamusie jestem w 20 tyg ciazy i sie okazalo ze mam podniesiony poziom tarczycy . Czy wy mialyscie moze podobnie czy dziecko urodziło sie zdrowe , ciaze donosilyscie ? I w jakich tyg ciazy sie dowiedzialyscie odpiszcie ważne

Gość gość
ja w ciazy mialam niedoczynnosc, mialam zrobione badania, dostalam leki, grozilo hipotrofia plodu ale moj syn urodzil sie zdrowy, o terminie. bez komplikacji. dobry lekarz i nie bedzie problemow, podobno bardzo zadko dzieje sie cos zlego- wyjatki, jesli jestes pod opieka lekarza ginekologa-endokrynologa nie bedzie problemow.

Gość gość
Niestety moj lekarz nie jest endokrynologiem o tarczycy sie dowiedzialam kilka dni temu mam skierowanie do endrokrynologa ale najblizszy termin jest za pol roku ciezko sie dostac

Gość gość
a twoj gin nie potrafi sam odczytac wynikow, ja bym poszla prywatnie, bo to jednak jest powazna sprawa.

Gość gość
Wyniki odczytala i kazala isc do lekarza rodzinnego ale lekarz rodzinny mi nie da lekowa endokrynolog za 2 mies najblizszy termin

Gość gość
mam całkowicie usunięta tarczyce od 15 lat, obecnie czekam na drugi prod. pierwsze dziecko urodzone sn bez problemu, ale jeszcze nie robiliśmy badań genetycznych czy odziedziczyło po mnie złe geny dla mnie norma tsh to 0.4-2. przez całą ciążę biorę wyższa dawkę leku niż normalnie - 188 euthyrox. generalnie ustawienie tsh to prosta sprawa, jak lekarz tego nie potrafi to trzeba go zmienić. generalnie do endokrynologa chodziłam co miesiąc, 140 zł za wizytę + badania 50 zł tsh, ft3 i ft4 jeżeli tsh jest nie w normie patrzy się na ft3 i ft4 - jeżeli one są w normie to nie ma powodu do paniki