Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iwuusia

Pomocy !!!

Polecane posty

biore tabletki antykoncepcyjne i mam problem współżyłam z moim chłopakiem (miesiąc razem) w dni płodne po 3 dniach dostałam plamienia i tak z tydz one były poszłam do ginekologa i powiedzial ze to miesiaczka ale po 2 tyg zaczełam zle sie czuć mdli mnie piersi mnie bolą, boli podbrzusze,jajnik od czasu do czasu boli, boli kręgosłup, często chodzę oddawać mocz zrobiłam test ale wyszedł negatywny.. powinnam dostać miesiączke to nie dość ze spóźniła się o 3 dni to jeszcze 2 krople poleciały i tyle... Co się dzieje czy jestem w ciąży ??? proszę o pomoc ps. chłopak ani raz nie doszedł we mnie ale robiliśmy to kilka razy pod rząd on się tylko wycierał....

Gość gość
gratuacje szykuj kase na wyprawke

Gość gość
A od kiedy bierzesz tabletki?

od 26 września 2014 roku... zawsze mialam regularny nawet jak nie brałam... po za tym jak biore tabletki rano to za kilka minut dostaje biegunki... nie wiem co się dzieje

Gość gość
skoro masz biegunkę to tabletki ci nie służą i niestety ale trzeba to skonsultować z ginem bo mogą nie działać tak jak trzeba. Zrób jeszcze jeden test albo idź na betę bo to może być ciąża.

dzięki za pomoc mam nadzieje ze to nie ciąża bo mój chłopak się załamie :(

zrobiłam test dziś rano i wynik negatywny... temp w 37.5 C... pojawiła sie biała wydzielina dziś też zrobiłam betę... czy moge być w ciąży ?

Gość gość
Nie można tego póki co wykluczyć. Beta wyjaśni sprawę. Może to wina tabletek.

Gość gość
Ale Ty bierzesz te tabletki regularnie o stałej porze?

Gość gość
Przez cały czas brania tabletek masz biegunkę? Czy to jednorazowo po tabletce? Bo wiesz jeden luźniejszy stolec to nie biegunka.

raczej cały czas moze 3 dni bylo normalnie... nie raz 3 godz musze siedziec w domu bo ciagle do wc...

Gość gość
No to szansa na ciążę jest spora skoro wchłanianie jest zaburzone. Umiesz czytać? W ulotce pisze o takiej sytuacji jak wół. że wtedy trezeba stosowac dodatkowe zabezpieczenie mechaniczne czyli prezerwatywę

Gość gość
po miesiacu znajomosci poszlas z facetem do łóżka no gratuluje glupoty

miesiąc jesteśmy razem a znamy się dużo dłużej więc nie wmawiajcie że źle zrobiłam.... dzięki za pomoc

Gość gość
no to niestety ale ciąża jest możliwa, bo tabletki mają osłabione działanie. Nawet jeśli on nie kończył w środku. Zrób więc test albo idź na beta hcg.

Gość gość
No niestety biegunka osłabia działanie antykoncepcji i powinnas sie dodatkowo zabezpieczac ale skoro testy wychodza negatywnie to moze jednak nie wpadka. Powinnas zmienic tabletki, bo te sa źle dobrane, po 3 miesiącach stosowania nie powinnas miec takich dolegliwości. Zacznij tez stosowac osłone do antykoncepcji Harmonella, osłania serce, wątrobe, chroni przed zakrzepica ale tez przed tymi drobniejszymi skutkami ubocznymi antykoncepcji.

dzięki ale tabletki dopiero w marcu bede mogla zmienic bo mam dopiero na wtedy termin do endokrynologa jak oczywiście nie będę w ciąży......