Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie biedroneczka

Chciałabym mieć dziecko ale jednocześnie się boję...

Polecane posty

Gość boje sie biedroneczka

Za kilka miesięcy będę obchodzić 30 urodziny. Większość moich koleżanek zostały mamami, rodzą im się kolejne dzieci. Ja zawsze chciałam podjąć tą decyz****ardzo świadomie i dojrzale. Myślę że to ten czas. Poza tym boję się że jak będę z tym zwlekać to za pare lat może być już za późno... Mam narzeczonego, on też bardzo chciałby zostać tatą. Jest jednak problem w mojej głowie bo chcę ale się BOJĘ. Mam pracę, ale nie wiem czy dostane kolejną umowę. Boję się że finansowo tego nie ogarniemy. Z drugiej strony ta sytuacja może się przeciągać miesiącami że będę sie bała co z pracą. Mam mieszkanie, nie mamy na głowie kredytu, ale zarabiamy nie dużo.Ja jakieś marne grosze 1400 zł, mój facet więcej. Wydatków związanych z dzieckiem jest mnóstwo, chciałabym być dobrą mamą i nie chciałabym aby czegoś brakowało dziecku. Proszę napiszcie czy też miałyście takie obawy?

Gość gość
Moze poczekaj na przedluzenie umowy o prace jak juz dostaniesz to staraj sie o dziecko, przynajmniej jak bedziesz na wychowawczym to bedziesz miala platny, masz czas min do 35 , wiele kobiet decyduje sie na pozne macierzynstwo

Gość gość
O kase się nie martw. Rodzice wam pomoga bo beda sie cieszyli z wnuka. Kupią pewnie jakieś prezenty typu wózek czy lóżeczko. Wydatków az tyle na dziecko nie ma. Jeśli gospodarujecie dobrze pieniedzmi to wam wystarczy. Nie jedna rodzina sie utrzymuje z jednej pensji 1300 zł i są to para z dzieckiem i dają radę.