Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu jakies milosniczki kotow?

Polecane posty

Gość gość

pierwszego sprawilismy sobie pol roku temu, drugiego jakies 2 miesiace temu. jestem swiezo upieczona kociara :). pierwszy wziety ze schroniska jako malutki biedny kotek, a wlasciwie kotka. od samego poczatku bardzo zywa i odwazna. drugi znalazl sie u nas zupelnie przez przypadek. planowalismy adopcje kociaka, ale ktos umiescil na portalu zdjecia doroslego kota znalezionego na ulicy. glodnego, bardzo chudego, z twardym, chropowatym futrem. i tak trafila do nas druga pociecha. na poczatku niesmialy, ale od samego poczatku garnal sie do nas niesamowicie. minely dwa miesiace i jest teraz duzym, masywnym, zdrowym kotem z pieknym futrem rudej barwy. czesto myslimy o tym, jaka jest jego historia... czy komus uciekl, czy ktos go wyrzucil... w ciagu pol roku nasz pusty dom stal sie naprawde niesamowitym miejscem, nawet znajomi mowia, ze musza wpasc z odwiedzinami, bo dawno nie widzieli KOTOW. a wy jakie macie historie? jakie sa wasze zwierzaki?

Gość gość
Lubie koci smalec. Bardzo dobry na reumatyzm.

Gość gość
autorko tematu, ale z Ciebie świntucha, zaglądasz kotu pod ogonek?

Gość gość
Mam kociaki od zawsze, pierwszy dożył 13 lat, następny 17. Od dwóch lat mamy kolejnego z schroniska. Dokarmiam też osiedlowe bezdomniaczki. Koty to bardzo interesujące zwierzaki, mają swój temperament. Są indywidualistami z wielkim ego, ale gdy przywiążą się do człowieka to potrafią okazywać swoje zaufanie i przyjaźń. Warto na to zaufanie zapracować. Dla mnie kociaki to najlepszy lek na chandrę, codzienne problemy. Nic tak nie rozwesela jak mruczący kot.

Gość gość
Uwielbiam moment gdy moja paskuda wraca z ogrodu i głośno anonsuje swoje przybycie. Wita się z każdym domownikiem po kolei i zachowuje się jakby nie widziała nas całe wieki :-) Prawie tak jakby za każdym razem dziękowała że daliśmy jej dach nad głową i pełną miskę. Zawsze zastanawiam się czy pamięta te dni które spędziła w przepełnionym pomieszczeniu dla kotów w schronisku.

Gość gość
mnie zupelnie rozbrajaja zachowania moich kotow, nawet te niegrzeczne. jak cos jemy to kotka potrafi nam wrecz wskoczyc do talerza, dostaje totalnej szajby. dodatkowo obydwa ugniataja nas czesto i mrucza. jak wchodzimy do domu zawsze stoja przy drzwiach i czekaja. dodatkowo ciagle sie gonia i uprawiaja zapasy :). uwielbiaja spac we wszelkiego rodzaju kartonach, az dziwne, ze sie w nich zawsze zmieszcza. jak sie stesknia w nocy to wchodza na czlowieka i mrucza. jesli sie nie obudze to po kilku h okazuje sie, ze kot na mnie sobie po prostu zasnal :). sa swietne

Gość gość
ja mojego wzięłam z ulicy był mały i przez kilka dni spał na podwórku miedzy oknami piwnic, dzisiaj jest duza i przymilna, ciesze się ze ja wtedy wzieam choć na początku było trochę kłopotu ale wszyscy daliśmy rade i było warto, jest czysta, zabawna i strasznie leniuchowata:-)

Gość gość
moja kotka jest niesamowicie odwazna i niczego sie nie boi. nawet u weterynarza od razu wyskakuje z transportera i by wszystko zwiedzala. gdy przychodza goscie podchodzi do nich mialczac, a jak nie zwracaja na nia uwagi zaczyna ich pacac lapka w czolo!!!