Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sposoby na podanie dziecku

Polecane posty

Gość gość

Hej! Moja mała miała grypę jelitową, ma 4 lata, dostaliśmy od lekarza nifuroksazyd, acidolac i orsalit do picia ale za żadne skarby nie chce tego wypić. Macie sposoby jak to zrobić?

Gość gość
Ja robiłam taki przekręt, że do pustego kartonika ze słomką strzykawką (przez ten otworek) wlewałam leki i mieszałam je z odrobinką soku czy wody smakowej (leki które wypisałaś spokojnie można zmieszać z innym napojem). Zawsze dzialało, spróbuj ;)

Gość gość
powiedzieć, że musi to wypić bo jak nie to bardziej zachoruje i pójdzie do szpitala, a po tym poczuje się lepiej. bez przesady 4 letnie dziecko już doskonale wie co się do niego mówi i powinno rozumieć, że musi brać leki bez względu na to czy są smaczne czy nie!

Gość gość
wymieszać z syropem np. malinowym lub jakimś sokiem owocowym i jak wyżej, powiedzieć ze musi wypić

Gość gość
Kup orsalit nutris, on nie jest słony i świetnie owocowo pachnie, mój mały chętnie wypija go przez słomkę. Możesz przed podaniem schłodzić, wtedy jest jeszcze lepszy.

Gość mamapoli
no własnie-najważniejszy z tych leków to orsalit żeby się dziecko nie odwodniło-jaki orsalit podajesz? ten zwykły dzieci faktycznie nie lubią pić-spróbuj orsalit drink.Kupuje się gotowy w małych butelkach-jest słodki-moja córka wypiła chętnie-powiedziałam jej że to taki nowy napój. Orsalitu nie można mieszać z innymi płynami-chodzi o odpowiednie stężenie elektroliów. A probiotyk jest bezsmakowy więc możesz dać do mleka, zupki,do wszytskiego.