Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalena38

Gryzoń ze sklepu zoologicznego...?

Polecane posty

Gość gość
szczurek!! szczurek!! zwlaszcza jesli juz mialas jednego i cie nie stresuje ogon. a szczurki uwielbiaja dzieci. szczegolnie jesli dzieciaki robia im jakies tory przeszkod, drapia za uszkiem czy chowaja po katach przysmaki zeby szczurek znalazl. moj szczur zyl sobie w otwartej zawsze klatce, jak chcial to wychodzil. nigdy!!! nie narobil poza klatka, sa mega czyste

Gość gość
a myslalas o szynszylu? to wspaniali przyjaciele, nie smierdza. kapia sie w piasku. i co ciekawe- zyja nawet do 20 lat!!

Gość gość
15.29. Szynszyla owszem, ale dla starszych dzieci, osobniki ze sklepu nie sa oswojone i potrafia pogryzc. Zresztą to już wiekszy wydatek.

Gość magdalena38
Moze zacznę tak. Moje dzieci są odpowiedzialne, więc ze sprzataniem nie będzie problemu. Teraz myślę co do szczurka, ale no waham się. Co do królika to nie mam odpowiedniej klatki. Mamy co prawda dwie jedna chyba ma 80 cm a druga z 50. Tak że takie klatki posiadam. Szynszyla raczej odpada. Moja siostrzenica ją posiada, więc dziecaki bawią sie z nią u kuzynki. Oczywiście wiem że to wiąże się z odpiwiedzialnoscia i sprzataniem, ale myślę że jak dzieci zobaczą to od razu je pokochaja. Tylko teraz jest pytanie. Swinki morskie czy szczurki? Dzieci marzyły o swinkach, ale jak mówicie że szczurki są tak jak psy... No nie wiem

Gość gość
swinki sa bardziej popularne bo sa podobno ladniejsze. nie kazdy lubi szczury. ale jesli tobie nie przeszkadza szczurek, to szczurek, pewnie. wiecej rozrywki. poza tym szczur serio przez te kilka lat zycia pieknie zapamietuje czego sie nauczyl wiec wspolpraca jest "rozwojowa". a swinka taka tylko do wypuszczenia, pomiziania i do klatki spowrotem :p

Gość magdalena38
A powiedz mi ile może być szczurków w klatce o 80 cm? Bo ja mam trójkę dzieci (14, 12 i 9 lat) i tak sobie myślę l trojeczce :) ale czy to nie za dużo?

Gość gość
szczerze? najlepiej 1 szczurek. one nie potrzebuja towarzystka ze swojego gatunku, ale jak jest wiecej niz 1 sa mniej chetne do obcowania z czlowiekiem

Gość Co Ty piszesz za bzdury
? :O Oczywiście, że szczury potrzebuja osobników ze swojego stada do towarzystwa. Po piewrsze to stworzenia o nocnym trybie życia i kto im wtedy zapewni towarzystwo, gdy kompana brak? Po drugie, szczury porozumiewają się non stop ultradźwiękami, więc z kim bedą gadać? Po trzecie takie bzdury może pisac tylko osoba, która nigdy nie widziała, jak szczurze stado się bawi, wspólnie wyskubuje, czyści czy wspiera w chorobie. Szczury ci najmniej w parze!

Gość gość
co osoba to opinia. maial juz 4 szczury, zawsze pojedynczo, jakos potrafily sie przestawic na bardziej dzienne zycie. jak im sie dostarcza zadan, rozrywek i towarzystwa w dzien to spia w nocy(no moze nie cala noc, ale spia). jakby sie z takiego zalozenia wychodzilo to psy tez trzeba miec 2 i koty tez...