Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

adaptacja dziecka w żłobku

Polecane posty

Gość gość

Cześć Mamuśki, napiszcie proszę jak długo trwała adaptacja Waszego dziecka w żłobku, czy na początku dziecko bardzo płacze ? Jak dużo czasu mija zanim dziecko przyzwyczai się i zaakceptuje żłobek. Za niedługo mnie to czeka, wracam do pracy, synek idzie do żłobka, ma niecałe 2 lata.

Gość gość
Moja corka poszla do zlobka jak miala roczek. Po 10 miesiacach prob zaaklimatyzowania zrezygnowalismy ze zlobka.

Gość gość
ktoś jeszcze się wypowie ?

Gość gość
Ja się mogę wypowiedzieć tyle..pracowałam na osiedlu jako opiekunka do dziecka..tak się składało, że był tak żłobek..i jedyne co tam było słychać to zbiorowy płacz :/ dlatego ja swojego dziecka do żłobka nigdy nie dam !

Gość gość
Moja córka miała rok. No cóż płakała, ale ja musiałam i tak chodzić do pracy. Skończyło się na tym, że po kilku godzinach odbierała ją opiekunka( to tez było spowodowane pracą i moimi częstymi wyjazdami). Musisz troszkę "przygotować" na to dziecko. Z moją nie było tak źle, bo nigdy jej bardzo do siebie nie przyzwyczaiłam. Teraz staraj się jak najczęściej zostawiać ją przy zabawie samą, bo wiadomo że w żłobku mamy nie będzie. Powinnaś też zorganizować jej spędzanie czasu z innymi dziećmi ( no w zimę o to niestety ciężko). Może masz jakieś znajome z maluchami? To teraz jest bardzo ważne, bo w żłobku sama nie będzie. Zobaczysz, jakoś to pójdzie ;)

Gość gość
odpowiednia adaptacja dziecka jest ważna, dlatego ja zdecydowałam sie na Klub Malucha Łączka Bączka