Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem cyganka

Polecane posty

Gość gość
fakt ze nie chca pracowac ,lenie nie sa przyzwyczajeni do zadnej roboty,po co im pracowac jak im wszyscy dadza-tylko udawac BIEDNEGO ROMA. Im nigdy nie zalezalo nad tym zeby sobie poprawic standart zycia lubia syyyf i lubia sie pi..........

Gość gość
ta zaraza przyjechala bardzo dawno temu z dzisiejszego Paakistanu z Indiii?ludzie bez ambicji zamaist sobie poprawic standart zycia z pokolenia na pokolenie to w jeszcze gorsza nedze zapadaja.W europie jest nam potrzebny nowy Adooolf Hitttler on by zrobil z tym porzadek bez problemu...

Gość gość
ja nigdy nie widzialam aktywnego cygana ,cyganke? zawsze pol lezy lub siedzi pod sklepem,oni tylko czekaja na kogos kto ich kopnie wtedy zaraz powiadamiaja policje i dostaja odszkodowanie za "pobicie"

Gość gość
Swoim zachowaniem romowie powodują źe nie mam do nich szacunku (dwa razy omało by mnie nie okradli raz na Słowacji raz w Pradze) nigdy nie wychodzą z źadną incjatywą a pracą chyba źaden się nie zhanbił przecieź w Polsce źyją równieź wietnamczycy oni pracują i nie sprawiają kłopotu.

Gość gość
Nie cierpię cyganów a teraz w czasach kiedy jest trendy nie być rasistą wstyd powiedzieć że się ich nie lubi bo zaraz wielkie lalum co rasistą jesteś? A tak kurde jestem .

Gość gość
kazdy ma prawo powiedziec co sadzi,

Gość gość
Anonimowo tak ale powiedz to głośno to zobaczysz jak cię zjadą.

Gość gość
nikt nie bedzie narazal swego zycia i mowil prawde w gazecie czy TV co tak naprawde mysli o "jada wozy kolkorowe taborami" wszycy moi znajomi ich nie lubia ale nikt sie nie odwazy powiedziec to na glos ,jedynie w gronie znajomych,i my tez na wszystkich muslomow najezdzamy

Gość gość
Nie trzeba być rasistą, aby nie lubić jakiejś narodowości, kultury, rasy. Wystarczy zetknąć się i zobaczyć, że niestety, ale tak bardzo się różnimy kulturowo, mentalnie, że nie ma bata, abyśmy się dogadali. I tak jest z Romami, czy Cyganami. Literalnie nikt ich nie lubi, bo żyją w sposób tak odrębny i tak sprzeczny z powszechnie przyjętym porządkiem, że po prostu, tym rażą i przeszkadzają. Ale to nie jest najgorsze. W kulturę cygańską jest wpisane poczucie wyższości nad tymi, wśród których Cyganie żyją. To poczucie daje im w ich przekonaniu, moralne prawo, by pasożytować na narodach, wśród których żyją. To jest dramat, bo przez wiele stuleci, nie byli zdolni ani do asymilacji, ani do wypracowania bardziej cywilizowanego sposobu życia.

Gość gość
02:04 co za wspaniala osoba tak pisze?jeszcze nigdy w zyciu nic podobnego nie slyszalam o cyganach/romach/wedrujacych?i jak tam oni chca byc nazywani. To bede musiala zapisac w moim kalendarzu ,dziekuje CI BARDZO ZA TE MADRE SLOWA.

Gość Szatan z siodmej klasy
jeszcze napisz ze pisza na wspak :classic_cool:

Gość gość
ja znałam pół romkę która była sprzątaczka ciągle się zalila ze jest biedna i ne ma co jeść wiec jej pracownicy pomagali a ona na koniec ich okradła:(

Gość gość
♥☼ Niech gwiazdy zapłoną dla ciebie by nocka ciemna nie była i blaskiem takim cudownym twój pokój w nocy zdobiła. Niech da ci takie marzenia, by serce się nasyciło i miło w sobie zadrżało pragnienia swe wypuściło. A może w nich też się znajdzie mały kącik czułości dany tak prosto z serca i będzie uśmiechem radości. ♥*. Śpij spokojnie aż do rana korzystając ze snu mocy, która pięknie jest ubrana w proste słowa:...DOBRANOC KRZYSIU

Gość gość
♥*. Śpij spokojnie aż do rana korzystając ze snu mocy, która pięknie jest ubrana w proste słowa:...DOBRANOC MARZENKO