Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta przy anemii

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje porad doświadczonych mam. Mam obniżone wyniki w ciąży. Oczywiście witaminy, suplementy diety zostały doradzone. Biorę i zamierzam je dalej brać, ale zdaje sobie sprawę jaka jest ich przyswajalność w organizmie. Moje pytanie co jeść żeby było to bombą witaminową w anemii. Proszę o konkretne produkty np. sok z buraków. Do tej pory odżywiam się racjonalnie, dieta bogata w mięso, warzywa, nabiał itd. Dlatego chodzi mi o takiego bomby witaminowe. Z góry dzieki

Gość gość
Moja mama piła koktajl z buraka właśnie plus pietruszka. Pietruszkę dawaj sobie również na kanapki. Często też jadła brokuły. Ogólnie zielone warzywa są wskazane.

Gość gość
wątróbka!! Tylko nie jedz jej po porodzie, bo przedawkujesz wit. A (albo K, nie pamiętam), którą przekazujesz potem w mleku.

Gość gość
buraczki, brokuł, natka pietruszki, wołowina, watróbka - ta ostatnio nie za cząeto, ale raz w tyg. można, żółtko jaja, dobrze, żeby do mięsa zjeść np. coś kiszonego, a warzywka spryskać sokiem z cytryny, bo sie wtedy lepeij wchłania

Kup sobie w aptece sok z pokrzywy-jest wstretny w smaku ale pomaga.do tego codziennie sok z buraka z sokowirowki i wyniki po miesiacu lepsze.

Gość gość
ja bym jeszcze dodała kakao do śniadania, ale to z wiatraczkiem nie te sztucznie słodzone

Skoro mowa o suplementach to polecam amerykański sklep iHerb.pl Można tam kupić suplementy ponad połowę taniej niż w Polsce. Koszt wysyłki wynosi maksymalnie 4 dolary. Mam też kod do tego sklepu na 5$ lub 10$. Kod to QQF004 Wpisuje się go podczas zakupów. Jedyna niedogodność to czas oczekiwania 2-3 tygodnie.

Gość gość
Suplementacja ok, ale warto też wprowadzić do diety dobre składniki, na przykład wołowinę (z dobrej ubojni np. http://cezan-ubojnia.pl/) , która jest bogata w żelazo, które jest łatwo przyswajalne. Wtedy powinny poprawić ci się wyniki krwi.