Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzyb w pralce

Polecane posty

Gość gość

Znacie sposob na odgrzybienie pralki? nic juz u nas nie pomaga, octem bylo robione, soda, srodkiem grzybobojczym, domestosem, mąż nawet karcherem od srodka probowal wyczyscic, nic nie pomaga, ten smrod caly czas wraca, zastanawialismy sie juz nad wymianą bębna, ale nie wiem czy to pomoze czy nie lepiej juz nowa pralke kupic

Gość gość
dobrze jest minimum raz w tygodniu wlaczyc pranie na gotowanie zeby wszystko sie wyparzyło. Jeśli do tej pory tak robiliscie i nic to nie dalo to zostaje rozebranie pralki i wymiana bębna a moze i także innych części. Nie wiadomo gdzie grzyb się zaczął tam w srodku i nie wiadomo co zobaczycie po rozebraniu pralki. Wazne jest tez ile lat ma pralka bo jesli jest w miare nowa, na gwarancji to musi byc jakas wada konstrukcyjna

Gość gość
pralka byla rozbierana, nie byl tylko bębęn, ze względu na jakąś plastikową osłonę, która jest zgrzana chyba i wolimy nie ryzykować pralka ma 3 lata czyli po gwarancji jest :/ a wiecie ile może kosztować mniej więcej odgrzybianie pralki u fachowca albo wymiana bebna? plus minus oczywiscie

Gość gość
provo ! - jak ci idioto urosnie z niczego grzyb ?

Gość gość
wystarczy wysuszyc , grzyb musi miec mokro jak wiadomo

Gość gość
tak, oczywiście provo... wiadomo, że z wilgoci, na poprzednim mieszkaniu kiepski odpływ był i woda w pralce stała

Gość gość
pralka byla suszona, wietrzona, smrod caly czas sie utrzymuje

Gość gość
Kup nową pralkę, ta i tak niedługo padnie:classic_cool: i raz w tygodniu włączaj program czyszczenia bębna.

Gość gość
Ja nigdy nie robiłam czyszczenia bębna i mieszkałam w zagrzybiałym mieszkaniu ale nie śmierdzi mi z niej grzybem. A jak pierzecie w niej ciuchy to śmierdzą?

Gość gość
jak białe piorę w 60 to nawet nie, gorzej z kolorami a o czarnych już nie wspomnę głównie chodzi o to, że teraz ciuszki dla dziecka chcę wyprać bo się spodziewamy niedługo a nie wypiorę ich w zagrzybiałej pralce :/ i jak raz wyprałam te ciuszki bez płynu do płukania to aż odrzuciło od pralki jak otworzyłam

Gość gość
Jakiej marki jest ta pralka? Bosch?:D

Gość gość
W necie powinnaś znaleźć cenę, ale nie wiem czy to gra warta świeczki, może lepiej znaleźć jakąś tanią pralkę? Teraz jest sporo promocji na agd w sklepach, ja mam taką i jest świetna http://www.euro.com.pl/pralki/lg-f10c3ld.bhtml

Gość gość
Musi nie odpływać woda całkowicie. Spróbuj po każdym praniu filtr na dole odkręcać żeby resztę wody spuścić u mnie zawsze coś tam wyleci. Niech mąż spraawdzi filtr na dopływie u mnie był zapchany i prało się prawdopodobnie w zbyt małej ilości wody, aż całkiem stanęła. W tym felernym modelu, który posiadam na dodatek w fartuchu woda zostaje i muszę po każdym praniu wycierać. Nie zamykam pralki wcale, nie używam płynów do płukania, one też jakieś gnilne efekty dawały. Ja chcę moją starą pralkę:(. Nigdy takich cyrków z pralką nie miałam. Teraz jeden fałszyw******** zgnilizną czuć.

Gość gość
Ja mam pralkę z allinside.pl. Ma program do odgrzybiania, nic się z nią nie dzieje. Czasem nie opłaca się wymiana bębna, grzyb może być też w rurach odpływowych i w dozowniku, więc kupa kasy. Wejdz sobie na ten sklep i moze coś nowego wyhaczysz.

Gość gość
Na Twoim miejscu bym wyrzuciła pralkę i kupiła nową wiem że teraz jak spodzuewacie się dziecka to wydatek ale ceny nie są już tak wysokie Dlaczego bym wyrzuciła bo po pierwsze jeśli jest grzyb to nigdy godz nie usuniesz do końca w rurkach zakamarkach itd Nie odczysci tobie to rzekomy odgrzybiacz pralek o ile takowy jest A nie tylko facet co zedrze parę stow mówiąc że zrobil Po drugie grzyba można tylko usunąć w 100 stopniach więc w tej chwili wszystko to co pierzesz wdychasz i za parę miesięcy nie życzę tego okaże się ze macie problemy i drogami oddechowymi itd, będziecie leczyć się kilka lat i wydacie majątek a i tak paskudztwo jest nie do usunięcia Mówią chytry dwa razy traci, więc idź kup nową pralkę tańsza a czystą od tych bakterii