Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wielki problem z dorastającą córka.

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 17 lat. Praktycznie nie chodzi do szkoły i ma tragiczne oceny. Często przychodzi do domu pod wpływem środków odurzających i alkoholu. Kiedys przyszłam z pracy a ona nie była w szkole tylko sama od rana na sniadanie pila wódke. Oprocz tego uprawia seks z róznymi mężczyznami duzo starszymi od niej. Wszystko zaczęło się gdy po kilku latach zwiazku rozstała się z chłopakiem. Super do siebie pasowali i chłopak był porządny. Widać było ze sie kochaja. Co teraz zrobic? Byłam z nia u psychologa, na terapii odwykowej ale ona sie buntuje nie mam na nia siły.

Gość gość
Nawet próbowałam z tym chłopakiem do niej jakos dotrzec. Spotkalam sie z nim i poprosiłam zeby z nia porozmawial. Skonczyło sie tak ze ona na mnie wyskoczyła ze sie wtracam i uciekła z domu na kilka dni

cóż najlepiej prosto z mostu jej przywalić bez owijania w bawełnę że robi z siebie dziwkę i alkoholiczkę.

Gość gość
Głównie boję sie o jej zdrowie i przyszłosc. Poza tym jeśli zajdzie w ciaze teraz z niewiadomo kim to zrujnuje sobie zycie

Gość gość
mówiłam jej ze niszczy sobie zycie, nawet ja do zakładu chciałam oddac ale ona strasznie sie wtedy robi agresywna

Gość gość
Trudno coś doradzić mam pytanie czy pani wychowuje ją samotnie.

Gość gość
levviatan prawiku sklej wary

Gość gość
Nie. Wychowuje ja z mężem ale on mało co w jej wychowanie sie wtraca. Krzyczy na nia kiedys powiedział ze normalnie ja zleje ale w koncu machnął na nia reka

Gość gość
Dodam ze mamy jeszcze młodszą córkę która wzoruje sie na starszej. Mlodsza ma 14 lat. Ostatnio ja przyłapałam na całowaniu.

Gość gość
Osobiście uwaźam źe jak będzie pani na nią krzyczała to efekt będzie odwrotny ona się "zatnie" w sobie i będzie robiła co chciała. Oczywiście muszą być jakieś konsekwencje jej zachowania brak kieszonkowego chociaź uwaźam źe nie zrobi to na niej wraźenia. Powinna pani o ile to moźliwe zapobiegać konsekwencjom jej zachowania np. gdy uprawia seks moźe próbować namówić ja na prezerwatywy. Nie wiem czy to dobrypomysł ale gdyby tak poszła do pracy np. roznoszenie ulotek czy praca w schronisku dla zwierząt. Wiem źe wolała by pani źeby się uczyła ale ona mając duźo czasu moźe pójść na złą drogę