Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do Panow

Polecane posty

Gość gość

Panowie prosze o rade (pzepraszam Panie ale w tej kwestii licze na opinie Panow) Jakiego srodka zywacie z zimie do zamkow w samochodzie? Ciagle zamarzaja mi zamki . W ubiegla zime nawet wstawilam do warsztau , rozkrecilimi drzwi wyczyscili i mialo byc ok niestety po miesiacu sytuacja sie powtorzyla Boje sie tej zimy Ktos mi powiedzial ze WD 40 dziala - kupilam czy moge to wstrzyknac w zamki ? bezradna samotna Maja

Gość gość
Wd-40 to dobre rozwiązanie, ale na wszelki wypadek zaopatrzacz się jeszcze w odmrazacz do zamkom :)

Gość gość
zamek zaamarza mi gdzies w srodku kluczkiem przekrecam , ale gdzies w srodku nie puszcza Zamrazacz mam ale to nie dziala Chyba wleje w niiego ten WD dz

Gość gość
Niektóre modele danej marki mają taką wade fabryczną. To nie jest zamarzanie wkladki zamka tylko blokowanie sie zamków drzwi wskutek oszronienia. W starym aucie daewoo nexia mialem wywiercone dziury od wewnątrz drzwi, wprowadzalem aplikator ze słomką i tak psikalem profilaktycznie zamek co kilka dni i to pozwalało mi przetrwac zime. Przy tak czestym psikaniu moze to byc WD40 lub specjalny spray wypierający wilgoc.

Gość gość
o dz a myslalam , ze tylko ja tak mam bo w warsztacie samochodowym rozkladali rece nie wiedzac co zrobic Mam WW mowia ze to samochod nie do zdarcia ale te dzwi w zimie doprowadzaja mnie do placzu Dz za rade - jak to zadziala stawiam flaszke hehe

Gość Mietko
WD40 nie jest zbyt dobry do zamarzniętych zamków. On istotnie rozpuszcza zanieczyszczenia, ale głównie chodzi o smarowanie. Lepiej użyć specjalnego środka do zamarzniętych zamków - mniej ryzykujemy. Jeśli pytasz o coś dobrego: firma K2 - https://k2.com.pl/produkty/k2-gerwazy-50-ml

Gość Listt
Zgadzam się z tym, że lepiej do fachowca zadzwonić. Może pomóc nie tylko otworzyć drzwi, ale rozwiazać problem na dłużej. Z Warszawy polecam http://slusarz-warszawa24h.pl/. Pomoc prawie natychmiastowa, a co najważniejsze - całodobowa. Oczywiście usługi ślusarskie nieco kosztują, ale warto spróbować. Oni jak na Warszawę ceny mają ok.

Gość gość
Jak zamarznie juz to rozgrzej zapalniczka kluczyk i przekrec napewno pomorze ,czynnisc powturz napewno dzala