Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupić kota, czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Moje mieszkanie liczy 40m2, mieszkam na 3 piętrze, czy w takim mieszkaniu można hodować kota? Mam na myśli kota persa, czytałam, że są one spokojne (odpada dachowiec, bo chciałabym bardzo spokojną rasę), czy nie śmierdziałoby w mieszkaniu itp. Nie miałam nigdy kota, więc pytam.

Gość gość
Generalnie posiadanie kota obniża ryzyko zawału serca. Kot emituje fale które działają pozytywnie na układ nerwowy człowieka. Jeżeli kot załatwia się w mieszkaniu, to musisz regularnie zmieniać piasek w kuwecie. Jeżeli chcesz żeby załatwiał się na zewnątrz, to musisz regularnie wychodzić z nim na spacer. Najlepiej kupić szelki ze smyczą. Psu kupuje się obrożę. Kot jest na to zbyt delikatny i wymaga szelek.

Gość gość
kocie"zapachy" sa nieprzyjemne tylko wtedy kiedy nie dbamy o czystosc zwierzecia, nie czyscimy regularnie kuwety oraz wtedy, kiedy zwierze choruje, ale z tym drugim tak czy inaczej sobie poradzimy bo nie wystepuje czesto. Moja rodzina ma sporo roznych zwierzaczkow i nigdy nie czulam ich pbecnosci w domu po tzw. "zapachu". Zwierzeta w domu lagodza obyczaje :)