Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vlekkenduivel

Jak wyglada sytuacja na polskim rynku pracy?

Polecane posty

Jesli zdobede dyplom pielegniarki to bede miala jakas szanse na prace w Polsce? Miasto nie gra roli. Czy to bedzie Poznan czy Warszawa, wszystko jedno. Po prostu chce wrocic do Polski. Emigracja zaczela wychodzic mi bokiem:(

Gość gość
zrobisz jakieś 1300 - 1600 na rękę a wynajem mieszkania 1000 - 1200 szybciutko wrócisz tam skąd teraz chcesz wyjechać

Gość gość
całkiem dobrze!pracy jest multum tylko polskie lenie nie chcą pracować. chcieliby ministrami zostać, każdy jeden pryszczaty głupi polaczek.

Gość gość
Pakistańczyk wyużywał we wszystko a żenić się nie chcę?

Gość gość
owszem - pracy jest multum - za najniższą krajową i na umowie smieciowej

Gość gość
z serca Ci radzę s********j gdzieś poza Europę tu będzie wielka rozpierducha niebawem

Gość gość
W moim powiecie ofert pracy jest ok 70, a bezrobotnych 14000. Czyli co wg was praca jest dla każdego? :O

No akurat jestem mezatka i nie z Pakistanczykiem tylko z Polakiem, wiec takie odpowiedzi wsadz sobie w buty, beda pasowaly do slomy z nich wystajacej :) W ktorej czesci Polski jest najwiecej pracy? Mieszkania raczej bysmy nie wynajmowali, chyba ze na poczatek. Mamy troche oszczednosci, byleby znalezc prace, potem moze jakis kredyt i wlasne m.

Gość gość
a kto da ci kredyt na mieszkanie jak będziesz zarabiać trochę ponad tysiąc złotych???

Tez prawda z tym kredytem. Ale z drugiej strony ludzie jakos sobie w tej Polsce radza. Wielu moich znajomych pobralo kredyty, ale fakt, jeszcze przed tym calym kryzysem. No i w duzych miastach zarabia sie chyba troche wiecej niz 1000pln na reke? Wiem, ze lekko nie jest ale najchetniej juz bym sie pakowala. Najgorsze, ze moj maz jest taki zachowawczy. Juz dawno powinnismy byc w Polsce i juz dawno powinien miec wlasna firme, ale on sie boi ryzyka :(

Gość gość
. No i w duzych miastach zarabia sie chyba troche wiecej niz 1000pln na reke? xxx stwierdzasz czy się pytasz?

Gość gość
Ale z drugiej strony ludzie jakos sobie w tej Polsce radza xxx ludzie w Afryce żyjąc za 2 dolary dziennie też sobie "jakoś radzą"

Gość gość
długość korków świadczy nie o dobrobycie, tylko braku dróg szybkiego ruchu, braku obwodnic i niedokończonych autostradach

Gość gość
pracy zaczyna przybywac coraz wiecej tylko za grosze nikt niechce robic rozwiazanie obnizyc koszty zatrudnienia a te pieniadze dac pracownikowi proste jak 2+2 ale nie dla pazernych polityków bo wpływy do budzetu beda nizsze a wtedy na osmiorniczki nie bedzie

Cholera, moglam nie pytac. Dostalam kubel zimnej wody na glowe. Masakra, jak ja sie od kilku tygodni na tej emigracji mecze. Cale lata wszystko mi jakos pasowalo a ostatnio nie daje rady. Trafia mnie. I tak za pare lat wroce, chociaz corka juz sie buntuje i mowi, ze nie chce, bo latwiej jej sie pisze po niderlandzku niz po polsku.

Gość gość
pomyśl o przyszłości swoich dzieci. uciekaj z Europy. nowa zelandia , australia albo Argentyna czy brazylia.kanada czy usa obcokrajowcowi zyje się często lepiej . w Polsce wsza menda i komenda Cię i Twoją rodzinę czeka. w Europie tłoczno kryzys i rozpierducha będzie.

Do Australii czy Nowej Zelandii nie jest tak latwo sie dostac, wiem bo sprawdzalam. Pociaga mnie USA i wiem, ze dalabym sobie tam rade. Problemem jest moj maz, ktory 1) ma wyksztalcenie zawodowe (nie dostanie pozwolenia na prace) 2) boi sie ryzyka Sprawdzalam syt. na amerykanskim rynku pracy i wiem, ze tam pielegniarki sa poszukiwane. Zreszta to jeden z zawodow , w ktorych prace znajdzie sie praktycznie wszedzie. Zdziwila mnie Polska pod tym wzgledem. Szukalam w necie ofert dla pielegniarek w Polsce i byly, tyle ze prawie wszystkie dotyczyly Niemiec czy Holandii. Dlatego zalozylam ten temat, zeby sie troche zorientowac. Ludzie zyjacy na miejscu zawsze wiedza nieco lepiej, ich opinie sa oparte na realiach, ktore znaja.

Gość gość
Dobre PROVO - przyjedz pielegniarko z mezem bez szkoly do kraju w koncu, naucza cie zycia i MILOSCI DO POLSKI rodacy i kaczynski - "teraz kutffa my" !!!!!!