Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KASIA0098

WYNAJEM MIESZKANIA POMOCY!!

Polecane posty

Gość KASIA0098

witam w dniu 31.10.2014 roku wynajełam mieszkanie umowa została zawarta na najem okazjonalny ale teraz się dowiedziałam że najem okazjonalny powinien być spisany u notariusza a tak się nie stało . koszt wynajmu to 800zł(w czynszu niby jest ogrzewanie) oraz opłata za media o której mowa w umowie (gaz, prąd , woda) wczoraj gdy pani właściecielka przyszła po pieniądze . musiałam zapłacić jej opłate za gaz, najem , wode , prąd to oczywiste ale zostałam zaskoczona ponieważ szanowna pani właścicielka powiedziała że mam jej płacić dodatkowo po 200zł miesięcznie za ogrzewanie oczym nie było mowy wcześniej a nawet nic mam takiego punktu w umowie. co zrobić w tej sytuacji ? czy właścieciel może tak robić że dopiero poźniej informuje najemce że ma płacić za ogrzewanie które jest niby w czynszu? w umowie jest zapis o jednomiesięcznym wypowiedzeniu aby był zwrot kaucji(800zł) czy w sutuacji gdy umowa najmu okazjonalnego nie została zawarta u notariusza jest ona ważna? co zrobić w tej sytuacji? przyznam też że właścicielka mieszkania powiedziała że jest jego właścicielką ale aktu własności nie chciała pokazać ponieważ nie został jeszcze odczytany testamen i ona jest pełnomocnikiem zmarłej osoby ? jak sprawdzić czy rzeczywiśćie ma pełnomocnictwo?jak powinno wyglądać pełnomocnictwo czy powinno być warate u prawnika/notariusza? jak sprawdzić czy dana osoba odprowadza podatek za najem? bardzo proszę o pomoc

Gość gość
No to się wrąbałaś!