Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYNIKI KRWI NA TARCZYCE CZY WYSZLY ZLE

Polecane posty

Gość gość

wyniki przedstawiaja sie nastepujaco: TSH 5.2814 uIU/ml (max 4.9400) P/C ANTY-TPO 322.70 IU/ml (max 5.61) FT4 1.13 ng/dL (max 1.48) FT3 3.52 pg/mL (max 3.71) Cholesterol calkowity 241.00 (max. 200.00) Zelazo w surowicy 39.4 ug/dL (40.0-145.0) CRP w surowicy 0.31 mg/I (0.00-5.00) HBG 10.80 g/dL (12.00-15.00) MCH 25.40 pg (27.00-34.00) MCHC 30.90 g/dL (32.00-36.00) LYMPH% 21.50% (24.00-45.00) Czy jest cos, czym powinnam sie martwic?z gory dziekuje. ps. choruje na hashimoto

Gość gość
za samo tsh dostaniesz tabletki

Gość gość
źle w porównaniu ze zdrowym nie ma tragedii lekarz da ci odpowiednie leki i będzie ok

Gość gość
ja nie przyjmuje lekow od 6 miesiecy, bo nie czulam sie po nich dobrze.

Gość gość
sama je przerwałaś? jak tak to idiotka z ciebie bo tych leków nie wolno przerywać!!! jak się źle czujesz po lekach idziesz i mówisz lekarzowi a on/ona daje ci inne

Gość gość
sory autorko, ale chorujesz na tarczycę, masz podane graniczne wartości i nie potrafisz rozszyfrować, czy badania wyszły dobrze, czy źle? ja prtle...

Gość gość
graniczne są błędne ja miałam tsh w normie bo 3 a jest do 4 i dostałam tabletki

Gość gość
zle sie czulam,mialam juz dwa razy zmieniane, nawet dawki byly podwyzszone. a co to jest to LYMPH? widze,ze cos jest poza przedzialem ale nie wiem czy to jest juz zle czy nie

Gość gość
graniczne nie są błędne, tylko przy tsh każde laboratorium ma swoja wartość. i tak w jednym będzie to 0.3-3 a w innym 0.5-5, a o tym, czy dostaniesz tabletki decyduje twoje samopoczucie i wyniki bardziej szczegółowych badań, ja choruję na nadczynność, a żeby czuć się dobrze, moje tsh musi być poniżej 2

Gość gość
to białe krwinki czyli w tarczycy stan zapalny

Gość gość
lymph to są limfocyty, czyli białe ciałka krwi. trzeba regularnie badać ich poziom, bo tabletki typu thyrozol, tiamazol, metizol itp., często obniżają ich poziom, co w konsekwencji może prowadzić do różnych postaci białaczki. dlatego tak ważne jest przyjmowanie witamin z grupy b

Gość gość
" gość dziś graniczne nie są błędne, tylko przy tsh każde laboratorium ma swoja wartość. i tak w jednym będzie to 0.3-3 a w innym 0.5-5, a o tym, czy dostaniesz tabletki decyduje twoje samopoczucie i wyniki bardziej szczegółowych badań, ja choruję na nadczynność, a żeby czuć się dobrze, moje tsh musi być poniżej 2 " x x x mnie po tabletkach dusiło i lekarz kazał odstawiać po trochu

Gość gość
ja nie mogłam brać thyrozolu, bo miałam po nim gwa'łtowne wahania poziomu tsh i też musiałam odstawić. teraz biorę metizol i jest ok

Gość gość
ja mialam euthyrox,letroxin. z tego co wiem to sa leki na S na hashimoto i podobno one dobrze dzialaja. lekarze tylko te hormony nam przepisuja, a nie poglebiaja wiedzy. ja sie zle czuje, slabo mi, spac sie chce, szybko sie mecze i serce pika, tzn tak jakby szpilki mi sie wbijaly,ale poza tym to samo.

Gość gość
to P/C ANTY-TPO 322.70 IU mi za duzo wyszlo jakos.przekroczone 300krotnie

Gość gość
u mnie to jest o tyle skomplikowane, że mam has**tocsicosis. mój wynik anty tpo to 2250... masakra, raz jest ok, raz idzie w nadczynność, a innym razem w niedoczynność

Gość gość
h/a/s/h/i/t/o/c/s/i/c/o/s/i/s glupia cenzura:-)

Gość gość
najgorsze jest to ze ja nie pale, nie pije alkoholu, staram zdrowo sie odzywiac i takie cos sie przyplatalo:(

Gość gość
choroba nie wybiera. moja babcia chorowała na tarczycę, więc mogłam się spodziewać, że i mnie to trafi:-( i tak mam 26 lat i od 6 lat jestem w regularnym związku z moim endokrynologiem;-) żeby to jeszcze facet był:-D