Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokra plama

pytanie do mam kp: jak sobie radziłyście z mokrymi plamami na bluzce

Polecane posty

Gość mokra plama

karmię synka drugi miesiąc i ciągle mam problem z nadmiarem pokarmu, przeciekają wkładki laktacyjne, stanik i pojawiają się plamy na bluzkach. To jest jakaś masakra :o Wy też tak miałyścice? kiedy to się unormuje? Jak sobie z tym radziłyście? wkładek wypróbowałam już całe mnóstwo. Za chwilę wigilia, cała rodzina u męża, a ja cała w stresie, że zaraz będę miała plamy. Mam już dość czarnych swetrów, a których nie widać plam.

Gość mokra plama
teraz używam johnsona, używałam jeszcze tommy pipe czy jakos tak, belli i cleanica, a Ty jakich używałaś?

Gość gość
moze powinnas czesciej wymieniac wkladki

Gość gość
Po 3mies juz tak nie leci mleko.dobre sa wkladki babydream.a jak to nie pomoze to stanik usztywniany to reszta mleka w to wsiaknie

Gość gość
Wkładki johnsona są do d**y. Kup sobie Chicco, one są dodatkowo usztywniane i bardziej sztywne. Ja kiedy mi ciekło jak z dojarki, wkładałam sobie po prostu dwie, zawsze się to sprawdzało. + usztywniony stanik, który prałam oczywiście codziennie, bo zawsze coś tam przeciekło i wsiąkło w tę gąbkę.

johnsona uzywałam czasem lansinoh. Sa teraz jakieś nowe na noc z Aventu i canpola. Tyle, że po każdym karmieniu wymieniałam na świeże. I karmiłam co 2/3 h.

Gość mokra plama
wymieniam ****ardzo czesto, ale czasem jak mi zacznie leciec to nawet swiezo zalozona wkladka przesiaka

Gość gość
A próbowałaś po karmieniu robić zimne okłady na piersi? Zimno zwęża naczynia krwionośne i kanaliki mleczne, może trochę pomoże zimny okład? Ja zawsze po odciąganiu mleka robiłam taki. Nie wiem co więcej Ci pomóc bo ja miałam bardzo dużo pokarmu, ale nigdy żadnych plam, chyba że po nocy, ale wkładek nie używałam wcale.

Gość gość
ooo też tak miałam a unormowało mi sie po 7 miesiącach karmienia. Najgorsze były noce brrr U mnie żadne wkładki nie pomogły bo zaraz wszystko przeciekało. POszłam do sklepu i kupilam najgrubsze podpaski, w domu przecinałam na pół i do stanika. I dopiero wtedy moglam spokojnie wyjść z domu

Gość gość
Polecam wkładki Babyono Premium - jeśli masz taki problem to najlepiej te na noc. Jonhson i Babydream też mi przesiąkały...