Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można 15 letniemu dziecku zapisać mieszkanie

Polecane posty

Gość gość

tak aby akt notarialny był tylko na syna

Gość gośćula
podnoszę bo też mnie ten temat interesuje Tak orientacyjnie napiszcie co wiecie ,wiadomo , gdy klamka zapadnie wybiore się do prawnika.

Gość gość
Ale w jakiej formie? Jako spadek? Czy kupić na dziecko?

Gość gość
pewnie że można, mam przypadek w rodzinie gdzie dziadek (jego żona już nie żyje) zapisał parę lat temu, wtedy 12-letniej wnuczce swoje mieszkanie, w przyszłym roku ta wnuczka kończy 18stke, ale dziadek i tak ma prawo korzystać z tego mieszkania aż do śmierci, dopiero wtedy w pełni na nią przejdzie

Gość gość
mam kupione nei pomyslała wczesniej akt notarialny nas męża i na mnie chciałam teraz jakby odpisac dziecku nie testament ale normalny zapis na syna

Gość gość
mozesz przepisac synowi w darowiznie z dozywotnim zamieszkaniem, ale tylko połowe bo druga jest meza no i pamietaj ze wtedy maz i syn moga sprzedac mieszkanie bez twojej wiedzy

Gość gość
to zupelnie wspaniale cieeszyc sie kazdym momentem 333 www.youtube.com/watch?v=WKZKItSfrTw

Gość gość
oboje z męzem chcemy zapisac synowi

Gość gość
Takie wątpliwości zawsze najlepiej rozwiewac u notariusza, mogę ci polecic kancelarie w Zabrzu z ktorej sama wielokrotnie korzytalam http://www.notariusz-zabrze.com/, profesjonalni prawnicy i stosunkowo niskie ceny usług, sprawdzone miejsce, z pewnością fachowo odpowiedza na twoje pytanie

Gość gość
Ja mogę CI natomiast polecić profesjonalną obsługę tej kancelarii www.szczecin-kancelaria-notarialna.pl. Tam wszystko Ci wyjaśnią i jak się zdecydujesz to sporządzą akt notarialny za uczciwą cenę. Wiem, bo już nieraz p. Wilgocki poratował mnie w trudnej, skomplikowanej sytuacji, kiedy nie wiedziałam jak postąpić. Naprawdę, ma duże doświadczenie i zna się na rzeczy jak mało kto. Na pewno warto się do niego zwrócić. Fajnie, bo jest możliwość, żeby ustalić indywidualny termin spotkania z nim.

Gość gość
a sama nie wiem, ale chyba można. Najlepiej jak dowiesz się więcej u notariusza który na takich sprawach zna się najlepiej. Możesz udać się do tej kancelarii http://www.tarkowski.pl/ . korzystam z ich pomocy i jestem zadowolona.