Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Metal jest wieczny

Polecane posty

Gość gość
Pokaz mi jakis ciekawy zespol metalowy wg ciebie, warty odsluchania. Ktory wg ciebie tworzy nowy styl grania. To moze zmienie zdanie :)

Zresztą co w związku z tym, że "Wielu ważnych metalowych muzyków jest w takim wieku, że zaczynają myśleć o emeryturze"? :D Przeciez to tak nie działa, że jak muzyk metalowy przejdzie na emeryture to wszyscy przestają słuchać jego muzyki i zapominają o tym. Sporo nieżyjących muzyków metalowych nadal jest popularnych, np. Chuck Schuldiner z Death, docent z Vadera, Dio... :P

przecież metal jest określoną konwencją, można wymyśleć coś nowego tylko w ramach tej konwencji, więc nie wiem czego sie spodziewasz niesamowitego :) W black metalu dzieją sie dośc ciekawe rzeczy, folk metal też jeszcze nie powiedział ostatniego słowa, zresztą tak jak pisze, nie trzeba wymyślać czegoś super nowego żeby metal zył, thrash jakoś żyje mimo braku nowatorstwa, jest nowa fala thrashu i mnóstwo zespołów załozonych po 2000 z "nowej fali", które kontunuują tradycje A to co podałes jest nudne, zero p*****lnięcia, przykro mi, nie mów gust

Gość gość
to jest piekne ty k***o j****a

Gość gość
mialas mi jakis zespol pokazac

Gość gość
dziewczynko... a co będzie za 10 lat, jak Metallica, Iron Maiden, Gunsi i wszyscy inni WIELCY przestaną już tworzyć? podaj choć jednego następcę który ma choć cień szansy by osiągnąć 1/10 tego co oni... obudź się... niestety metal umrze z TYMI wielkimi...

Gość gość
no ciekawe, skad wiesz co bym powiedzial? znam sie na muzie :)

"a co będzie za 10 lat, jak Metallica, Iron Maiden, Gunsi i wszyscy inni WIELCY przestaną już tworzyć?" Przecież już w praktyce przestali tworzyć, tylko koncertują a płyta raz na 6 lat a ciekawych zespołów jest tyle, że nie wiem po co słuchac tylko takich oklepanych, jakie wymieniłeś, bo widocznie innych nie znasz 🖐️ "podaj choć jednego następcę który ma choć cień szansy by osiągnąć 1/10 tego co oni" Jeśli jako osiągnięcie uwazasz granie na stadionach dla plebsu, to faktycznie ta era sie kończy. "obudź się... niestety metal umrze z TYMI wielkimi..." Jak sie nie zna NIC poza kilkoma najbardziej oklepanymi zespołami sprzed 30 lat, to można tak mysleć. 🖐️

Gość gość
wrzucaj k***a utwor, nie p*****l

Gość gość
dwie godziny? ja chce jakis utwor, nie caly album :D

Gość gość
sztuką jest żeby właśnie ten plebs też słyszał o gatunku muzy i chciał kupować płyty i chodzić na te stadionowe koncerty tworzy się dla tego plebsu, nie dla siebie, czy grupki swoich fanatyków poza tym to przemysł z którego muzycy chcą mieć godny chleb, a tylko uwielbienie tego plebsu im go daje

Gość gość
Ja mam kolege, ktory gra w deathcorowym zespole, trasy po europie itp. i mowi, ze z metalu sie nie wyzyje :D

Gość gość
wyżyje jeżeli zespół jest popularny, zagranie do kiełbasy z piwem w Niemczech to nie jest "koncertowanie w całej Europie".

Gość gość
Smutna prawda niestety... a jak się nie wyżyje, to codzienność zwycięża i pasja niestety idzie na bok... w ten sposób umiera... ale koleżanka chyba w innej rzeczywistości żyje;)

Gość gość
A pokaz mi polskie zespoly, ktore sa popularne za granica. Riverside, Behemoth, Vader, Decapitated, cos jeszcze?

Gość gość
Prawda jest taka, ze przez jezyk polski, polacy za granica sie nie wybija. Kto by chcial sluchac polskiego jezyka? Jezyk angielski inaczej brzmi w muzyce niz jezyk polski, ja np. z polskiego lubie tylko rap, tak to nie lubie polskich zespolow, ktore spiewaja po polsku. A jakby np mag magik byl amerykaninem albo anglikiem? Niemen nie urodzil sie w komunistycznej polsce tylko w wielkiej brytanii albo stanach. To co by z nich bylo?

"sztuką jest żeby właśnie ten plebs też słyszał o gatunku muzy i chciał kupować płyty i chodzić na te stadionowe koncerty" Plebs jakoś nie słyszy o polskim black metalowym podziemiu, a mimo to ci co mają je znać, znają je, a gatunek rozkwita na nowo. Dla mnie istotą metalu sa własnie małe klubowe koncerty, a nie wielotysięczne zloty dla plebsu. Zresztą i tak pewnie nawet jak nie bedzie Iron Maiden, to na stadionach będzie grał Sabaton, Volbeat i podobne łatwe w odbiorze granie, natura nie znosi pustki.

Gość gość
Dlatego moim zdaniem, kazdy czlowiek dzisiaj powinien znac jezyk angielski. A u nas w szkole np na podstawowym poziomie tego jezyka nie naucza dobrze. Moja kuzynka na rozszerzonym ang byla, i miala 98% z matury, wiec jednak lepiej zna jezyk ode mnie, ja chodzilem do prywatnej szkoly i sie tam uczylem, bo w szkole by mnie nie nauczyli jezyka :P

Gość gość
kasiaszatanistka, pokazesz mi jakis utwor, wg ciebie nowatorskiego zespolu, dzieki ktorym metal bedzie wieczny?

Gość gość
Zapomniałeś o Acid Drinkers.

Gość gość
język angielski zna pół świata... a człowiek chyba lubi rozumieć co słyszy więc to nie język polski temu winny, bo wiele innej twórczości w mało znanych językach też się nie wybija

Gość gość
zależy od języka. Polski nie jest specjalnie melodyjnym językiem, dla obcokrajowców brzmi jak szelest i jest bardzo szybki. Natomiast Eluveitie można słuchać nawet jak nie masz bladego pojęcia o czym śpiewają, podobnie nie trzeba znać niemieckiego żeby przyjemnie słuchało się Rammstein, ALE gdyby facet śpiewał tak jak Niemcy faktycznie mówią to już nie byłoby tak fajnie :P

Gość gość
". Polski nie jest specjalnie melodyjnym językiem,"NIe wiem czy jest czy nie ejst, ale wiem, ze dla mnie muzyka z polskimt ekstem po prostu mnei boli :(

Gość gość
kasiaszatanistka jako jedna z fanatyczek coś znajdzie:) to możę nawet ciekawe być, tylko chciałabym o tym zespole usłyszeć... no powiedzmy za 10 lat:) coby za wysoko tej "wieczności" poprzeczki nie podnosić ;)

Gość forever malone
Pamiętam jak Slayer supportował Europe :classic_cool:

Gość gość
Bo masa polskich tekstów jest po prostu do d**y, częstochowskie rymy dobijają, ale Hunter na przykład miał/ma (nie wiem czy dalej są aktywni) dobre teksty. Rockowe zespoły są często dobre - Wilki, Perfect, Lady Pank, pewnie jest też sporo nowych które fajnie brzmią.

Gość gość
Dla mnie polskie rockowe zespoly to chala :D