Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Metal jest wieczny

Polecane posty

Gość gość
to twoje zdanie, nie fakt :)

Gość gość
no to pokaz mi jakis utwor polskiego zespolu rockowego, ktory jest wg ciebie dobry. Nie dosc, ze po polsku spiewaja, to jeszcze i instrumentalnie ubogo :)

Gość gość
te mainstreamowe tak, ale Klan, Nurt, SBB, Niemen Enigmatic, Niemen Aerolit, czy Stress, to nie chała.

Gość gość
SBB znam, sluchalem. Innych nie znam, ale te wszystkie bajmy lady panki itp to po prostu szit dla mnie

Gość gość
A niemen tez jest dobry, wiem to.

Gość gość
"ale te wszystkie bajmy lady panki itp to po prostu szit dla mnie " dla mnie też

Gość gość
Myslovitz jeszcze kiedys sluchalem, jak bylem malym bobkiem, moze z 5 lat mialem. NIc do nich nie mam

Gość gość
Łza dla cieniów minionych Kata, pierwsze co mi do głowy przyszło. Jak powiesz, że to kiepski utwór to wszyscy cię wyśmiejemy ;)

Gość gość
ja z polskiego rocka lubię TSA, nie wiem jak "gość" gustujący w "Wilki, Perfect, Lady Pank"

Gość gość
też lubię TSA ;)

Gość gość
No kat to tez raczej nie jest chala, mowiles o lady pank :/

Gość gość
można zastosować kryteria wynikające z oceny warsztatu muzyków, oryginalności twórczości, jakości literackiej tekstów (to się daje weryfikować), brzmienia całości oczywiście, że z subiektywnym przekonaniem, tego nie warto zestawiać, bo albo ktoś chce dopuścić możliwość, że się myli, nie rozumie, jest jakoś ograniczony, albo nie chce i ma do tego prawo takie stare Lady Pank, to była niezła grupa, pod każdym względem tekstowo rewelacja, warsztatowo - muzycznie naprawdę świetni, wokal idealnie wpasowany w styl i jeszcze jedna ważna rzecz, ten zespół był mocno wpisany w rzeczywistość, oni grali to co ludzie czuli, to trzeba umieć

Gość gość
heh... bo kto z tak młodych w ogóle słuchał Kata;)

Gość gość
Mówiłaś* - jestem kobietą. O Lady Pank wspomniałam bo między innymi też ich lubię i teksty mają fajne (nie genialne, ale fajne). I chciałeś utwór śpiewany po polsku więc ci podałam - co, nagle odwołujesz to co mówiłeś bo ci przypomniałam o Kacie?

Gość gość
bajm od zawsze był kapelą dla łzawych nastolatek, nie nazwałbym tego przyzwoitym rockiem, to taki brian adams, czy jakieś gnaty i róże ale proszę państwa była taka SIEKIERA cód miód i orzeszki :D naprawdę świetna kapela

Gość gość
co nie zmienia faktu, że w swojej kategorii Bajm był dobrym zespołem, wiele osób ma czasem ochotę posłuchać łzawych utworów, a te też trzeba umieć napisać i wykonać.

Gość gość
No i szacun dla Lady Pank za rekord ilości zagranych koncertów w ciągu roku:) 360:) słyszeliście o tym? pomimo że a kilku koncertach w ich rodzimym mieście zdarzyło sie być swego czasu (20 lat temu;) ) to teraz jednak to muza do kotleta ;(

Gość gość
no szkoda, ale kiedyś byli dobrzy.

Gość gość
Mogielnicki miał dryg do dobrych tekstów to nie jest poezja, ale kawał dobrego tekściarstwa miał wyczucie rzeczywistości i rock and rolla LP to kawałek dobrego rocka, na poziomie popularnym SBB nie jest dla każdego dobre piosenki zawsze będą potrzebne i LP kiedyś w latach 80, takie miało, potem, to już utracili ikrę i robią za muzeum dla mnie szokiem był słynny tekst zespłu Łzy o miłości w ubikacji :D

Gość gość
co nie zmienia faktu, że w swojej kategorii Bajm był dobrym zespołem zgadzam się, nie można wyrzucać czegoś do śmieci, bo jest w guście nieco naiwnego melodramatyzmu to też jest potrzebne i daj nam Boże, żeby było na takim poziomie, bo zjechać niżej można, oj można

Gość gość
No to dajcie jakis dobry utwor ladyp ank. ja potrzebuje dowodow

Gość gość
ale posłuch znalazł;)

Gość gość
sztuka latania zamki na piasku fabryka małp

Gość gość
okej zobacze lady pank sztuka latania :)

Gość gość
ale wykonania z lat 80

Gość gość
te teksty były dobre w tamtej rzeczywistości ale ponadczasowe nie są

Gość gość
No i co w tej muzyce takiego rewelacyjnego? Gitary nic nie graja w zwrotce, tylko tekst leci. Brzmi jak c*****y pop

Gość gość
Nieustraszeni Łowcy Głów, Zamki na Piasku, Kryzysowa Narzeczona, Mała Lady Punk. To są dobre, utwory, wpadają w ucho i mają prosty przekaz.

Gość gość
https://www.youtube.com/watch?v=6Vvj_JQoMgA naprawdę nie ma się czego wstydzić wszystko gra i mogliby grać wówczas na zachodzie bez kompleksów nie w lidze Pink Floyd i posłuchaj tekstu, ma sens to się kupy trzyma, oni nie młócą do niczego, byle grać, grają z sensem oczywiście, nie będę wciskał, że to jest na miarę Joy Division, w ogóle inna liga, ale popularny rock? EXTRA!

Gość gość
zamki na piasku nawet ok, ale nie rusza mnie ta muza