Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znieczulenie podczas porodu jest naprawdę tak rzadkie?

Polecane posty

Gość gość

Dużo jest opisów porodów SN w bólach i dużo opisów CC. A co z tymi co rodziły ze znieczuleniem? Naprawdę tak rzadko udaje się to znieczulenie wyegzekwować?

Gość gość
w polsce niestety tak,kraj rodem ze sredniowiecza w niektórych kwestiach

mi nie dali chociaz prosiłam,i nawet mój gin dzwonił do szpitala ze maja mi dac,bo tam pracował tylko miał wolne,i stwierdzili ze chisteryzuje

Gość gość
przy pierwszym porodzie mi nie dali bo nie było na to możliwości, za dużo porodów jednocześnie, przy drugim dostałam bez problemu tylko, że się nie przydał bo po dwóch skurczach zaczełam rodzić :)

a jak działa takie znieczulenie to jest to samo co przy cc ze nie czuje sie nóg czy słabsze zeby tylko usniezyć?

Gość gość
Ja miałam poród błyskawiczny. Błagałam o znieczulenie ale najpierw było za wcześnie a potem kazali już przeć... Rodziłam 2 godziny.

Gość gość
Izulka mi polozna mowila, ze jak ZZO jest odpowiednio podane to czujesz tylko potrzebe parcia i ze taki porod to cos wspanialego bo w pelni swiadomie i praktycznie bez bolu doswiadczasz cudu narodzin. A po samym porodzie nie czujesz sie tak tragicznie jak bez. Ale to tylko teoria. Sama jestem jak to bedzie w praktyce :)

aha powinni dawac kurcze a nie zeby kobieta sie męczyła,ja teraz bede miec cesarke to juz sie tak nie martwie, bo pierwszy poród był koszmarem i skonczyło sie cc

Gość gość
Ja mialam zzo :) Nic nie czujesz od pasa w dól, zadnego bólu:) Czujesz potrzebe parcia i nic wiecej. Po zzo czulam sie super , tylko nieco dziwnie, jak bez nóg:) Płaciłam za zzo, chciałam i dostałam ale mialam szczęscie, ze był anestozjolog. Bez niego bym nie dostala.

Gość gość
Termin mam na 2 stycznia wg okresu a na 26 wg usg i codziennie panikuje, ze to juz :P To moj pierwszy porod, na szczescie w szpitalu gdzie ZZO jest dostepne w dodatku za darmo :)

Gość gość
26 grudnia* wg USG

a to juz:) ja mam termin na 3 marca ale przy cc robi sie tydzien w czesniej wiec mam na luty,ja sie troche denerwuje bo wiem czym to pachnie,jak rodziłam pierwsze dziecko to byłam nie świadoma:P i chyba to jest dobre

Gość gość
Ja sie porodu wrecz doczekac nie moge! :) Na KTG skurcze wykazuje wiec mam nadzieje, ze cos sie zaczyna faktycznie dziac :P I masz racje, ze ta niepewnosc jest w tym najlepsza :) a Ty skoro druga ciaza to juz pewnie wiesz co sie z czym je :) Pozdrawiam