Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

egzotyczne wakacje

Polecane posty

Gość gość

Marzą się nam egzotyczne wakacje z rodziną w styczniu. ale z drugiej stroy nie chcemy wydać za dużo pieniędzy. szukamy biura, w któym są niedrogie ale fajne wycieczki, macie coś takiegoo???

Gość gość
a po co biuro? najlepiej jechac na wlasna reke

Gość gość
Przecież pisze tempaku ze z rodziną chce jechać lepiej żeby sie nic nie planowanego nie przytrafiło więc jak niemasz nic do pisania to sie udzielaj ja bym polecił ?trip adviser" jest tam wiele biur podróży I miejsc opisanych przez ludzi którzy korzystali z biur hoteli I miejsc gdzie byli sa I prawdziwe zdjęcia a nie tylko ładne widoki.

Gość gość
a co powiesz na turcję? pasowałby ci taki kierunek?

Gość gość
noo, muszę mieć zorganizowane wszystko - tak jest dla mnie najwygodniej. Turcja byłaby super - a masz coś na oku czy tak tylko zarzucasz temat?

Gość nde
co dla ciebie znaczy 'egzotyczny' w odniesieniu do wakacji? bo Turcja, Egipt, Tunezja, Maroko, Bulgaria itd. to na pewno nie jest egzotyka :D jesli stac cie na wyjazd z cala rodzina na Kube, Dominikane, Filipiny, Bali itp. (to jest egzotyka) to gratuluje i zazdroszcze.

Gość gość
Sprawdź sobie wyloty-z-niemiec.pl/ - tam masz fajne last minutes do Turcji :)

Gość gość
a ty byles/las juz z nimi czy podrzucasz tylko link z googli?

Gość gość
byłem z nimi i sporo kasy zaoszczędziłem dzięki temu :)

Gość gość
Hej! Jeśli chodzi o bardziej egzotyczne kierunki to polecam Afrykę. Myślę, że nawet bardziej wprawieni podróżnicy zdziwią się jak dużo tajemnic ten kawałek świata skrywa. Ja polecam jeśli chodzi o miejsca to Namibię, a organizatorów ekspedycji - Wild Wind Safaris ( www.wildwindsafaris.com). Polskojęzyczna firma, bardzo dobrze zorientowana jeśli chodzi o wyprawy po południowej Afryce, w tym park Etosza czy Wiktoria i jej wodospady.

Gość gość
Naprawdę dziką Afrykę pełną dużych kotów, antylop, czy nosorożców udało mi się zobaczyć z bliska dzięki firmie Wild Wind Safaris - wildwindsafaris.com. Warto do nich napisać. Z tego co wiem to wystarczy jak grupa ma 2 osoby i już można rezerwować pobyt w Namibii i w innych miejscach na południu Afryki.

Gość Janikowiecki
Afryka świetny kierunek ale jedynie dla specyficznych osób według Mojej opinii :) Uderzam pod koniec wakacji na Filipiny, mam świetną opcję noclegową w bardzo dogodnej cenowo opcji :) Dodatkowo sporo się naczytałem o tym kraju i jestem mega nakręcony (sporo info o filipinach - https://smacznepodroze.com)

Gość gość
Jeżeli mażą wam się egzotyczne wakacje to polecam wam się zgłosić do www.lachmanski.pl Jest to świetne biuro podróży, które organizuje wyjazdy w najbardziej egzotyczne rejony świata. Sama zwiedziłam Amerykę Południową dzięki nim.

Gość gość
Jeśli robić takie kierunki, to od razu z grubej rury, a jako dobry przykład, to np. https://logostour.pl/kraje/namibia Ale równie dobrze Logos ma przecież wyjazdy do Etiopii, Malezji, Chin, Laosu i do wielu innych miejsc. Czy nie lepiej zatem uderzać od razu w takich kierunkach? Zrobić coś spełniającego marzenia? Bo naprawdę, lecieć na drugi koniec świata tylko po to, żeby leżeć plackiem na plaży to słaby pomysł. Każdego tego typu miejsce naprawdę skrywa coś wyjątkowego do zobaczenia.

Gość gość
A można wiedzieć, dlaczego akurat Namibia? Przecież jest dużo więcej ciekawych kierunków. Byłem z Logos tour np. w Kenii, miałem od razu Tanzanię robioną i super to wyszło. Namibia też ciekawy kierunek, ale to chyba głównie pod plemiona. Wiadomo - co kto lubi, ale jednak Kenia+Tanzania to już konkret. Przy czym prawda jest taka, że lista kierunków, które są godne uwagi jest mega długa i nawet ciężko wskazać tylko jedno. A Chiny, a Azja, a obuwie Ameryki? No własnie...

Jak chcesz jechać tanio z biura podróży mi wytłumacz? Pakujesz manatki wsiadasz w samolot i tylko tyle. Na miejscu wynajmujesz samochód i jeździcie po całej wyspie i codziennie gdzie indziej śpicie szukacie promocji gdzie najtaniej. Taka mała przygoda w jednym :)

Gość gość
Mogę sobie jechać bez biura podróży, ale do Hiszpanii, ale mamy na ten rok zarezerwowaną Birmę z Logostour i jakoś trudno mi sobie wyobrazić, żeby taki kierunek robił na własną rękę. Bo jak się dogadać w takim kraju i wszystko zorganizować? Jaki procent ludzi zna język angielski? No raczej niewielki, taka jest prawda.

Gość bozenalewandowska01
Lecąc z rodzina chyba lepiej mieć zorganizowana wycieczkę niż załatwiać wszystko na własną rękę, za dużo zachodu z tym moim zdaniem. Ja już kilka świetnych wycieczek przeżyłam z biurem podróży Konsorcjum.pl . Są stosunkowo tani, oferują bardzo ciekawe wycieczki z bogatymi programami. W tym roku padło akurat na Bali, bo zamiast zwiedzać i chodzić cały czas chcę trochę odpocząć. Będe mieć fajny hotel 200 m od można więc całymi dniami będe leżeć, opalać się i pływać w błękitnej wodzie :D

Gość gość
Dokładnie, da się w dobrej cenie takie wakacje bez biura załatwić. Poczytaj chociażby na https://wakacjenasardynii.pl/ - tu masz i noclegi i atrakcje, także na pewno sobie wszystko bez większego problemu zorganizujecie. A Sardynia sama w sobie przepiękna i warta odwiedzenia

Gość gość
A może warto obrać taki kierunek - https://logostour.pl/kraje/etiopia ? Jak na to patrzcie? To jednak egzotyka na całego, ogrom atrakcji, ogrom możliwości, te plemiona i coś zupełnie innego, niż te wszystkie zabytki, które możemy zobaczyć w Europie. A jak wy na to patrzycie? Widzicie coś ciekawszego w tym budżecie?

Gość gość
Itaka ma spoko ofertę na zimę 18/19 :D Mi się udało kupić w korzystnej cenie wycieczkę do Tajlandii :)

jeśli chodzi o egzotyczne wakacje to mnie totalnie urzekło Chile :) byliśmy tam w lutym na niemal 3 tygodnia z biurem podróży Łachmański Travel i powiem tak: to była podróż życia! Wycieczka była świetnie zorganizowana, każdy dzień był zaplanowany dzięki czemu mogliśmy doświadczyć klimatu tego miejsca. Plan zrealizowany w całości i nawet z kilkoma bonusami :) Ameryka Południowa jest naprawdę niesamowita i każdemu polecam się tam wybrać. Jednak nie róbcie tego sami bo to jednak jest trudne logistycznie. Według mnie lepiej jechać z przewodnikami z biura podróży

Gość kociasta

ja na egzotyczne wakacje lecę niedługo z Itaką 😄 dobre oferty mieli teraz na Egzotyka last minute więc się skusiłam na urlop w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, tym bardziej że nigdy tutaj nie byłam 

Gość gość

Polecam wam wybrać się na bardziej egzotyczne wakacje. Wyjazd w odległy rejon świata to fantastyczna przygoda. Ja w zeszłym roku wybrałam się do Nowej Zelandii.  Polecałam tam dzięki biuru podróży www.lachmanski.pl Polecam wam się z nimi skontaktować, jeżeli też chcecie odbyć podróż życia.