Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie miastowa kobieta

mieszkanie trzy pokojowe jaki macie czynsz

Polecane posty

Planujemy kupić 3 pokojowe mieszkanie 60 - 70 metrów (wydaje mi się mało, ale narzeczony nie chce się zgodzić na większe z względu na opłaty) i tak się zastanawiam jaki wy płacicie czynsz i co on zawiera...szukać w spółdzielniach czy w wspólnocie lepiej?

Gość gość
Wejdz sobie na strone alle gro albo gumtree gdzie sa oferty wynajmu

Gość gość
Ja mam mieszkanie w spółdzielni 62m i czynsz płacę około 500zł; zawiera ryczałt za ogrzewanie, wodę ciepłą i zimną, fundusz remontowy, wywóz śmieci, opłatę pakiet tv, jakieś drobiazgi typu domofony...może coś pominęłam...

ok 500 zł to masz tanio jak masz w tym wszystko....w mieście gdzie chcę kupić to ok 500 zł to tylko fundusz remontowy jest i zaliczka na CO nic po za tym.....reszta to ekstra rachunki do zapłacenia :(

Gość gość
Przecież opłaty sa uzaleznione od tego ile osob mieszka bo same zaliczki za wode to cos okolo 200zl za dwie osoby

Gość gość
100 zł + prąd i woda tylko że zimą prąd przewyższa wszystkie inne opłąty ze względu na ogrzewanie

Gość gość
69 m2, 630 zl czynszu w tym woda smieci ogrzewanie oplata administracyjna

Gość gość
Warszawa ursynow 1 tys.

Gość Jedynaczka4
Posiadam 3 pokoje,własnościowe metraż ponad 69 m.2 płacę 780 zł.w tym czynsz, c.o. i woda 3 osoby w/g stanów licznika. Segregacja śmieci

powiedzcie mi jak wy dajecie radę utrzymać mieszkanie, jeśli kupimy 3 pokojowe mieszkanie i czynszu będzie koło 500 zł plus do tego woda, prąd, gaz, śmieci, internet itd to 1000zł idzie na same rachunki..no porażka...czynsze powinni zlikwidować jak ktoś ma własnościowe

Gość gość
domek szeregowy, 84 m kw, wspolnota - 340zl czynsz

Gość Jedynaczka4
Jak mogą zlikwidować czynsz? Co za głupoty piszesz kobieto. MEDIA; tj. Remonty, utrzymanie bloku, kto ma za wszystko płacić? Własnościowe możesz sprzedać komu zechcesz.Dziedziczą dzieci, wnuczki w zależności kogo wpiszesz w testament? Spółdzielcze, lub gminne, niestety nie możesz.Taka jest różnica. Telewizje mamy cyfrową, talerz na zewnątrz balkonu.Płacę oddzielnie.Nie korzystam z kablówki, był kiepski odbiór- zrezygnowaliśmy.Pomaga nam moja kochana babcia.

no właśnie, mieszkanie będzie własnościowe a i tak muszę płacić haracz spółdzielni i to nie mały, a jak jest remont bloku -malowanie, ocieplanie itp to jeszcze kredyt biorą na wszystkich mieszkańców. A co z kasą którą dostają co miesiąc od mieszkańców??? złodziejstow i tyle

Gość gość
73 m2 800 zl Śląsk. W tym 200 zl woda

Gość gość
Jak kupisz mieszkanie to "czynszu" nie płacisz, płacisz zaliczki za wode, ogrzewanie, podgrzanie wody, wywoz smieci, fundusz remontowy, utrzymanie części wspólnych w tym biezace konserwacje oraz administracje czyli wynagrodzenie zarzadcy

Gość gość
łacisz zaliczki za wode, ogrzewanie, podgrzanie wody, wywoz smieci, fundusz remontowy, utrzymanie części wspólnych w tym biezace konserwacje oraz administracje czyli wynagrodzenie zarzadcy ====to jest wlasnie czynsz...

Gość gość
Czynsz to jest oplata w komunalnych mieszkaniach ktorych jesteś najemcą. We wlasnosciowym sa tylko oplaty eksploatacyjne bo nie placisz juz nikomu za wynajecie

Gość gość
Jak się nie płaci?? Ja mam mieszkanie własnościowe (odrębną własność) i place eksploatacje f.Remontowy zaliczkę w na CO i wodę oraz czysty czynsz

Gość gość
78m/622zl

Gość gość
pełna własność, wrocław, 70m +13 garaz 420 zł za całość w tym woda, ogrzewanie, sprzątanie, śmieci, zarządca. Bez prądu. Widze, ze bardzo mało !

Gość gość
60m/520zł