Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kupić i zawieźć na święta? Nie chodzi mi o prezenty

Polecane posty

Gość gość

tylko o takie rzecz do jedzenia. Jutro bede robic dopiero zakupy, bo dzis przyjechalismy samochodem do Polski i dopiero sie ulokowalismy w hotelu, a jutro znowu nas czeka 5h jazdy. Jedziemy do moich rodzicow, ale bedzie troche osob, bo i siostra z rodzina, brat z zona i z dziecmi. Ja niestety nic im ugotowac nie moglam bo nie mam lodowki turystycznej by przewiezc, ale myslalam by kupic zgrzewkę coca coli, jakis tonic, wode mineralna w duzej ilosci, sok jakis, owoce, moze z 3 rodzaje ciasta. Co jeszcze oprócz słodyczy, bo te akurat wieziemy od siebie?

Gość gość
jakiś alkohol

Gość gość
alkohol tez oczywiscie. To juz zresztą mamy:)

Gość gość
to zupełnie wystarczy

Gość gość
powinnas jakas salatke, pierogi cz chociaz krokiet zawiezc. Nie wstyd ci ze ktos sie napracowal a ty przyjedziesz zasiadziesz jak dama przy stole i bedziesz jesc?

Gość exdebill_rzuca okiem
nie dziamol, autorka może zawsze jeszcze znieśc ze stołu, przygotowac i podac ciepłe napoje, pozmywac itepe

Gość gość
Myślę ze wystarczy tyle

Gość tuautorka
pisalam ze nie mam mozliwosciugotowac cos czy przyrzadzic, jestesmy caly czas w dordze od niedzieli. Dzieki dziewczyny tez mam nadzieje ze wystarczy.

Gość gość
Może jakieś ciasto? Do tego uszka, krokiety i pierogi.

Gość gość
Kup napoje, trochę dobrych słodkości w klimacie świątecznym i ciasta plus owoce. Nikt sie chyba nie spodziewa że jadac zza granicy będzie przewoził gotowe dania, nawet majac lodówkę turystyczną. W ramach rekompensaty za pracę włozoną w przygotowania zaoferujesz się z pomocą w zmywaniu i sprzataniu. Proste i logiczne, nie wiem w czym ludzie widzą problem:)