Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Szczerze mówiąc nie chce być dorosła.

Polecane posty

Nadal nie wiem, co chce robić w życiu, poza tym, nie podoba mi sie, że bedac dorosłą osobą trzeba być osobą dojrzałą, poważną. Jestem 20 letnią nastolatką i myśle że będe taka dalej mając 30 lat, nawet jeśli będe miała już dzieci i stałą pracę(nie mam pojecia w jakim charakterze) :D A wy jak sobie radzicie z tym okropieństwem dorosłości? :(

Gość gośćnieradzesobiezdorosłością
właśnie nie radzimy sobie, ja mam 28 lat i niby stałą pracę ale mentalnie mam nadal 18 i nie rozumiem problemów ludzi w moim wieku (kredyty, samochody, dzieci itp)

Gość gość
opakowanie ci się zestarzeje, a w głowie zawsze będziesz gimnazjalistka 🖐️

Gość gość
same problem here kiedyś jak miałem 15 lat to chciałem być dorosły, dzisiaj chętnie cofnął bym się do tamtych czasów gdzie niemiałem obowiązków i zmartwiem, a największym problem było gdzie pójdę expić po lekcjach

Gość gość
Tez mam tak:( Mam 19 a czuję się jak dziecko. Boję się odpowiedzialności. Za siebie i za wszystko.. Przeraża mnie to, dlatego uciekam i się chowam przed życiem..

Gość gość
Pojdziesz do pracy to wydorslejesz, ale za 1500 zl na miesiac nie bedziesz mogla zbyt wiele :)

Gość gość
Daj foto pochwy

Gość gość
Ja tez niechce:-( niema jak u mamy cichy kąt cieply pic:-) ech

Gość gość
Kiedy to bylo:-(

Nie trzeba być poważnym. Ja mam 25 lat i jestem sobą i mam wy*ebane czy to się komuś podoba czy nie.

Gość piriri
Mam od niedawna 26 i na razie nie wydoroślałam, jeśli nie liczyć tego że pracuję. Nie spotkałam się z negowaniem mojego zachowania i póki co nie potrzebuję specjalnego poczucia stabilności w życiu, właściwie to więcej korzystam z życia niż wtedy gdy miałam 15-20 lat. Wtedy nie podróżowałam ani nawet po barach nie mogłam pochodzić, bo nie miałam na to pieniędzy ani odwagi. Wydaję mi się, że dopóki ktoś nie ma odpowiedzialności w postaci dzieci to może przyjmować postawę życiową jaką chce, jeżeli jest gotowy na odparcie pewnych oczekiwań społeczeństwa (bo w tym wieku to wypada tak i srak).

Gość gość
A ja sie nigdy nie zmienie i w d***e mam, że trzeba być dorosłym. Fak de system

Gość gość
to nie badz tylko tak sie sklada ze konsekwencje wlasnej niedojrzalosci poniesiesz sama jesli of kors nie uda ci sie upolowac jelenia ktory zrobi to za ciebie

Gość gość
A ja mam 19 i starszego faceta (33 lata) przy nim bardzo wydoroślałam. Polecam :)

Gość gość
Bo cie ****a?

Gość gość
Ja mam prawie 18, czuje się kobieco i dorośle, ale chciałabym to poczuć jeszcze bardziej :)