Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja mama usunela ciaze.

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio sie dowiedzialam ze moja mama usunela 2 ciaze, jedna jako 18 latka a druga(wpadka pomimo spirali)jak juz ja z bratem bylismy na swiecie,z powodow finansowych gdyż uważali ze wtedy nie stać ich bylo na 3 dziecko. Dopiero po latach urodzila nam jeszcze planowana siostre. Przyjelam to do wiadomosci na spokojnie ale czasem myślę ze moze bylo by nas pięcioro. Jak byscie sie czuly z tym?

Gość gośćdsfdsfsd
ja bym nigdy nie miała do matki o to żalu, nawet jak gdyby mnie usunęła

Gość gość
Twoja stara zamordowała Ci rodzeństwo . Ma krew na rękach .

Gość gość
Nie myślę o tym w ten sposób,ze zamordowala. W sprawie aborcji zawsze uwazalam ze to decyzja tej osoby,ja sama bym nie usunela.

Nie chcę oceniać Twojej mamy ale dla mnie ona jest zerem :( ja bym rodziła choćbym miała ośmioro urodzić. Planuję minimum czwórkę dzieci ale nigdy w życiu bym nie usunęła :(

Gość gość
Morderczyni ,mogła urodzić i oddać jakieś rodzinie która nie może mieć dzieci. Ja tak zrobiłam, też mimo zabezpieczenia wpadłam. Nie miałam sumienia dokonać aborcji, mam już dwójke dzieci.Ma silną psyche,ja bym nie potrafiła żyć ,ciągle bym myślała o tych dzieciach.Szok,dobrze ze Ciebie nie wyskrobała....

Gość gość
Dajcie spokój. Przecież nie usunęła ciąży z własnego widzi mi się tylko dlatego,że nie miała najwyraźniej warunków do wychowywania dziecka. Tutaj wszystkie jesteście takie mądre i przeciwko aborcji, ale jak się już dziecko urodzi to macie wszystko głęboko w d***e ;)

Gość gość
Ale jesteście chore,że kobietę linczujecie nazywając ją zerem. Nawet nie znacie sytuacji, może ona faktycznie nie mogła nic temu dziecku zaoferować? po drugie skąd pewność,że to była skrobanka a nie aborcja farmakologiczna ?

Gość dwedwedwd
Widocznie to była najlepsza decyzja. Chciabyś mieć czworo rodzeństwa jak w patologicznej rodzinie lub żeby ciebie nie było bo matka już nie chciałaby kolejnego? Nie traktuj poważnie świrów którzy nie rozróżniają zarodka od dziecka i niedoj... bezpłodnych frustratek, o wojujących zakonnikach którzy tu siedzą o godzinach nie wspominając.

Gość dwedwedwd
Ach, przecież to "dyskusja ogólna" a nie "macierzyństwo" gdzie zwykle zaglądam. Wobec tego do grupy oszołomów wydających niemiarodajne opinie trzeba dodać egzaltowane gimnazjalistki. :D A ja ci to piszę jako matka. :)

Gość gość
Ja takze usunełam w 16tyg.i jakos nie czuje sie morderczynią. Puknijcie sie w łeb! Kazdy ma prawo do decyzji o swoim ciele!

Gość gość
Niektóre tutaj są za 8 dzieci to już wiemy skąd się te patologiczne rodziny biorą....

Gość gość
O swoim ciele i owszem . Mogła sobie szmata uciąć durny łeb . Ale ciąża to nie jej część ciała a nowe życie .

Gość gość
Opanujcie sie ludzie. Kogo wy tu od szmat wyzywacie co? Lepiej ,żeby dziecko nie miało co jeść i żyło w nędzy? wg was oczywiście,że tak. Miłością się dziecka nie wykarmi, szkoda,że nie umiecie tego przyjąć do świadomości.

Gość gość
Ciąża to część ciała!! Zarodek jest we mnie?? A więc ja decyduje,a nie zlepek komórek!

Gość gość
Co za k***y :o Dają d**y bez zabezpieczenia a później mordują bo im dziecko przeszkadza w szmaceniu się z kolejnym facetem .

Gość gość
Czy któraś tutaj zamordowała DZIECKO? żadna

Gość gość
Ja usunełam,a nie zamordowałam świruski!

Gość gość
Przecież dziecka można się zrzec w szpitalu albo zostawić w Oknie Życia i nikt nie będzie miał o to pretensji . Ale tak - lepiej zabić wmawiając sobie ,że to zlepek komórek .

Gość gość
Tak,tak łatwo się mówi zostawić w Oknie życia. Zapomniałaś,że ludzie pytają co się z takim dzieckiem stało. Spróbuj komuś powiedzieć,że oddałaś do adopcji, będą Cię mieć za śmiecia.

Gość gość
A po co rodzić,nosić je te 9mcy zeby oddac do okna zycia? Bez sensu takie męczenie sie. Usunąć jest łatwiej i szybciej.

Gość gość
gość dziś Ja usunełam,a nie zamordowałam świruski! Oczywiście ,że usunęłaś . To lepiej brzmi . Tak samo jak ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej lepiej brzmi niż wymordowanie milionów .

Gość gość
jak ktoś jest z małego miasteczka gdzie wszyscy wszystkich znają to akurat do adopcji będzie oddawać,zeby go wszyscy wyklęli

Gość gość
Co wy tu porównujecie w ogóle? eksterminację ludności żydowskiej do usunięcia zarodka ? :O

Gość gość
Usunięcie to morderstwo.Dziecko już istnieje.Dobrze że Ciebie matka nie wyskrobała,można oddać dać szanse na życie,nie trzeba mordować.Piekło Was pochłonie morderczynie.

Gość gość
Ach zawsze ten sam argument ''dobrze,że Ciebie matka...'' jakby to zrobiła to po prostu by mnie nie było, ja z tym nie mam problemu,ale widzę,ze ty masz ogromny ;) w przeciwieństwie do Ciebie jestem w stanie zrozumieć,że nie każdy ma warunki pozwalające mu na wychowanie dziecka i są różne sytuacje w życiu.

Gość gość
22.42 A niech Ci będzie ZAMORDOWAŁAM 'dziecko' MORDEM I ZBRODNIĄ była moja aborcja. Tak Ci pasuje? :-)

Gość gość
"jak ktoś jest z małego miasteczka gdzie wszyscy wszystkich znają to akurat do adopcji będzie oddawać,zeby go wszyscy wyklęli" A jak po cichu zabije wszyscy będą ją uważali za dziewice :D

Gość gość
urodziłam i oddałam,jak mi się pytali co z dzieckiem,powiedziałam że nie żyje,ale nie zabiłam psychicznie bym siadła.

Gość gość
Wiecie co, a potem się słyszy,że matki mordują noworodki i trzymają w beczkach... może gdyby miały możliwość usunięcia ciąży w pierwszych tygodniach takich sytuacji by nie było.