Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy bralibyscie kredyt

Polecane posty

Gość gość

Na mieszkanie w Warszawie? Mamy w tym momencie 250 tys. złotych oszczędnosci. Kredyt na 200 tys. złotych. Mieszkanie kupione pod kątem wynajmu oraz zabezpieczenia na przyszłą emeryturę. Mamy z męzem firmę, która przynosi dochody miesięczne ok 12-14 tys. złotych miesięcznie netto. Nasze obecne zobowiązania to 1000 zł miesięcznie raty za leasing samochodu.

Gość gość
Dziecko odrob lekcje bo po świętach będzie pala :P Moze jeszcze sputaj czy mozesz siku i kupe

Gość gość
ja wzięłam kredyt 500zł na karpia na święta i na schab i takie tam....

Gość gość
Myślałam, że siedzą tutaj inteligentni ludzie, którzy będą mogli mi powiedzieć pewne argumenty za albo przeciw, może Ci którzy brali taki kredyt. Widzę,ze siedzą tutaj same dzieci, których nie ma się nawet o co pytać. Jasne,że sama zdecyduję wziąć kredyt. Ale zawsze można się skonsultować z innymi. Ja jestem trochę przeciw. mąż bardzo chce wziąć takie zobowiązanie.

Gość gość
Masz firmę, 250 tys oszczędności i pytasz na kafe czy brać kredyt? Albo to prowo, albo to Twój mąż to wszystko ma a z Tobą jest dla urody, bo inteligencją nie grzeszysz...

Gość gość
Jeżeli mieszkanie na wynajem, to pytanie, czy odstępne pokryje ratę kredytu, ew. czy coś jeszcze zostanie. Jeżeli nie, nie warto, a jeżeli tak, spokojnie możecie brać ten kredyt. Dochody miesięczne niezłe, więc 200 tys spokojnie dostaniecie pod hipotekę, szczególnie, że duży wkład własny.

Gość gość
faktycznie muszę się po świętach dokładnie wywiedzieć czy coś jest też moje , czy mamy wspólnotę czy rozdział ?bo nie wiem dziękuję wreszcie za mądry wpis

Gość gość
Rata na 10 lat wynosiłaby 2000 zł. Mieszkanie 3-pokojowe w Warszawie. Orientowałam się w zarobkach wynikających z wynajmu. Byłoby to ok 2-3 tys. złotych.

Gość gość
Ten gość 09.13 to prowokacja ;) No nic. Do widzenia. Życzę wesołych świąt. Temat założę na forum biznesowym.

Gość gość
wszystkim złośliwcom życzę w nowym roku raka

Gość gość
"powiedzieć argumenty" :D:D:D

Gość gość
to zupelnie wspaniale cieeszyc sie kazdym momentem 333 www.youtube.com/watch?v=WKZKItSfrTw