Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

polopiryna w ciazy 20tc

Polecane posty

Gość gość

Czy moge zazyc ze 3 tabletki dziennie bo zdechne a do lekarza sie nie dostame bo nie ma .?

Gość gość
a na co konkretnie? polopiryna rozrzedza krew, jak aspiryna, więc moze sobie daruj. bezpieczniej będzie paracetamol, przynajmniej mi tak lekarz zalecił

Gość gość
Mam straszny kaszel katar boli mnie glowa gardlo

Gość gość
a innych leków nie masz? "Bezpieczne leki w ciąży w przypadku przeziębienia Przy infekcji wirusowej kobieta w ciąży powinna pozostać w łóżku, pić dużo soków owocowych i zjadać 2-3 ząbki czosnku dziennie. Może zażywać niewielkie dawki wit. C, rutinoscorbinu, wapna. Jeżeli przeziębieniu towarzyszy katar - pomoże inhalacja z naparu majeranku lub sody oczyszczonej (łyżeczka na szklankę ciepłej wody). Aby ułatwić oddychanie, można stosować sztyfty donosowe z eukaliptusem. Przy bólu gardła zalecane jest częste płukanie go wodą z dodatkiem soli lub azulanu albo septosanu. Jeżeli po 2-3 dniach dolegliwości nie mijają, trzeba wezwać lekarza do domu. Przyszłe mamy muszą ograniczyć ich stosowanie do niezbędnego minimum. W podbramkowej sytuacji najbezpieczniej jest zażyć paracetamol (np.codipar, panadol). Lepiej natomiast nie sięgać po środki z kwasem salicylowym (np. polopiryna, aspiryna) - zażywane często mogą niekorzystnie wpływać na krzepliwość krwi u dziecka. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/leki-w-ciazy-jakie-leki-mozna-bezpiecznie-przyjmowac-w-czasie-ciazy_33767.html"

Gość gość
Tylko.ze.syropki prenalen i czosnek herbata z miodem.i cytryna nie dziala a ja leze i umieram.

Gość gość
to juz lepiej wez ibuprom ale nie polopiryne po której mozesz dostac krwotoku

Gość gość
ibuprom jest w ciąży zakazany, podobnie aspiryna! tylko paracetamol + naturalne metody

Gość gość
To czyli polozyc sie i umrzec

Gość gość
paracetamol g****o daje, ten szajs w ogóle nie działa, ja brałam ibupron i nic sie dziecku nie stało, bez przesady

Gość gość
apap dozwolony,nic po za tym,przecież to dziecko się intensywnie rozwija

Gość gość
no ze mną w Międzylesiu była , z dzieckiem dziewczyna co to brała w ciąży dziecko było bardzo chore :-( 9

Gość gość
nie wolno brać salicylanow w ciazy, nawet dzieciom do 12 roku zycia nie wolno podawac aspiryny !

Mnie akurat prenalen + domowe "specyfiki" pomogły więc każdy musi znaleźć coś dla siebie, byle spośród dozwolonych w ciąży leków. Nie zaryzykowałabym przyjmowania czegoś innego bez konsultacji z lekarzem.

Gość gość
na pogotowie albo sor jedź. Może masz anginę i będzie potrzebny antybiotyk? W ciąży jesteś więc pomysl też o dziecku.