Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

głupie pytanie ale może ktoś pomoże

Polecane posty

Gość gość

hej hej. jestem na początku ciąży. kupiłam kwas foliowy i witaminy. w składzie witamin jest już kwas foliowy, czy to oznacza że mam go nie łykać dodatkowo? czy mogę i to i to?

Gość gość
Jeżeli lekarz Ci nie zlecił witamin to sama ich nie bierz, tym bardziej jeśli masz dobrą morfologię. Bierz tylko kwas. A te witaminy sobie wykorzystasz pod koniec ciąży, gdy wyniki krwi się osłabiają. Wiem o czym mówię, ale już nie chce mi się pisać wywodów. Chyba, że lekarz Ci zlecił to ok.

Gość gość
nie zlecił mi ich lekarz, biorę bo tak się ucieszyłam że poleciałam do apteki żeby dla dzidzi było jak najlepiej. masz rację, pozostanę przy samym kwasie, wyniki krwi mam super. dzięki

Popieram przedmówczynię, łykanie witamin dla kobiet w ciąży, to ładowanie kasy koncernom farmaceutycznym. Ciąża to nie choroba, musisz obserwować wyniki krwi, póki są dobre, oznacza to, że organizm wyłapuje z pozywienia dostaecznie dużo potrzebnych mu skaładników. Przeważnie w okolicy 7-go miesiąca spada hemoglobina, bo płód jest juz duży, wiec wyniki zaczynaja być gorsze, wtedy mozesz się wspomóc witaminami, ale faszerowanie się od poczatku to bezsens o ile nie masz preblemów z wynikami krwi. Odkładaj pieniądze póki możesz ;) zreszta od wielu osób słyszałam, że suplementowanie powoduje wiekszy wzrost płodu, wiec chyba lepiej jak sobie urosnie do tych 3 kg a nie 4 kg i urodzisz spokojnie ;) (ooooczywiscie, że przesadzam)

Gość gość
Oj Kokoszko, to nie reguła. Wiele opinii jest o tym, że dzieci tyją, ale to żadna reguła. Popytaj o te duże dzieci i zobaczysz, że nie wszystkie mamy się suplementowały. Nie lubię generalizować. Sama brałam witaminy, dziecko 3200 w 41tc Sądzę też, że trochę zależy od pór roku, od dostępności owoców i warzyw i tego czy nam smakują. Ps. gro kobiet łyka specyfiki na włosy i paznokcie, a też można by wyselekcjonować odpowiednie składniki w diecie; to nie zabija!;-p

kwas foliowy do 3 miesiaca sam ,witaminy po miesiacu przynajmiej tak kazał mi ginekolog