Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co się ludzie chajtają

Polecane posty

Gość gość

jaki to ma sens i tak prawie każdy mieszka razem przed ślubem a jak w padną to się w tedy chajtają no czemu?

Gość gość
Bo co baby na wsi powiedzą jak Maryśka z brzuchem pójdzie a tu ślubu ni ma !!

Gość gość
niektorzy są tradycjonalistami, inni są wierzący, inne robią to aby założyć suknię, inni dlatego że wpadli, a jeszcze inni dlatego że rodzina wywiera presję

Gość gość
ale to jest głupie :O

Gość gość
Bo : -nacisk ze strony rodziny i tak jest w większości przypadków -kobieta ma parcie na ślub a facet dla świętego spokoju się zgadza -kobieta szantażuje faceta,że jak nie będzie ślubu to mu ograniczy kontakt z dzieckiem - ludziom się nudzi i chcą sobie zrobić imprezkę :D -kobieta chce się pokazać w białej kiecce...

Gość zul_spod_dworca_PKP
nie wiem po co ale z pewnoscia sie dowiem :classic_cool:

Gość gość
Argument mojej 20letniej koleżanki... "Bo jesteśmy już ze sobą 3 lata i w naszym związku jest monotonia, to pasuje zrobić teraz coś szalonego dlatego się pobierzemy" ktoś pobije :)?

Gość gość
Nie znam nikogo kto by to robił dla tradycji, w wiekszosci przypadkow slub koscielny biora ludzie,ktorzy nawet do kosciola nie chodza...ale szopke odstawic musza ;]

Gość gość
Skąd sie wzielo slowo chajtać?

Gość gość
ja jestem z chłopakiem 6 lat i jeszcze sie nawet nie zaręczyliśmy, gdybym założyła taki temat zaraz by gadali zebym go zostawiła, że on nie ma wobec Ciebie poważnych zamiarów itd.. Więc tu może chodzi o dowód miłości?

Gość gość
argument mojego kolegi " bo albo sie ohajtam albo bede musial bulic za wynajem" mysle ze ten argument jest nie do pobicia

Gość gość
Po to żeby mozna po sobie dziedziczyć,dostać alimenty na siebie w razie rozwodu, ze sprawami urzedowymi tez latwiej

To jest lekko upokarzajace , ze nie majac slubu facet musi uznac dziecko przed urzednikiem usc

Gość gość
Z tymi alimentami na siebie to chyba utrudnienie,bo nie sadze by ktos chcial placic na druga osobe , ktora siedzi na dupsku i nie chce jej sie isc do pracy.

Gość jakgwiazdynaniebie
My bierzemy po prostu z milosci. Dlatego ze chcemy byc prawdziwa rodzina. Mieszkamy razem od jakis 3 lat. Myslimy o poszerzeniu rodziny i najzwyczajniej w swiecie chcemy cale zycie spedzic razem.