Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olcia21

CZY GINEKOLOG MOŻE MYLNIE STWIERDZIĆ CIĄŻE?

Polecane posty

Gość Olcia21

Witam. 17 grudnia robiłam test ciążowy wyszedł pozytywnie. Na drugi dzień również rano powtórzyłam- wynik ten sam. 3 dni później udałam się do ginekologa, powiedziałam mu, że podejrzewam u siebie ciążę. Po rutynowym badaniu na fotelu stwierdził jednoznacznie PEWNIE, ŻE CIĄŻA. Podobno macice mam większą czy coś takiego, nie pamiętam już dokładnie. Jeśli chodzi o objawy to : *przez cały listopad bolały mnie piersi, do tej pory są lekko nabrzmiałe, bolą tylko sutki. Sutki są jakby większe. *Pracuje w przedszkolu i podczas śniadania, czy obiadu mdli mnie na widok i zapach niektórych dań. W trakcie pracy chodzę od miesiąca nie do życia. *Zanim pomyślałam, że mogę być w ciąży odrzucało mnie od alkoholu a nie ukrywam, że co miesiąc lubiłam wyjść na impreze, wypić ze 3 piwa i dobrze się bawić. Przestało mnie to 'bawić' już w listopadzie. *Co do okresu, mam nieregularny odkąd pamiętam. Ostatnią miesiączke zapisałam w sierpniu, ale wiem, że miałam delikatne plamienie jeszcze we wrześniu jednak trwało ze 2/3 dni. 5 stycznia idę na USG. Chciałabym bardzo aby to była ciąża, czy jednak możliwe jest to, by lekarz się pomylił? Nie był zbyt miły i był troszke niedelikatny. Choć testy były pozytywne. Mam mętlik w głowie... co do brzucha... mój narzeczony uważa że jest troszkę inny niż dotychczas.

Gość Olcia21
up up up ..

Gość gośćteżOlcia
Raczej na pewno ciąża, skoro testy pozytywne :) A usg Ci ten lekarz robił? Albo chociaż skierował na betę? Ja miałam taką samą sytuację - baaaardzo długie i nieregularne cykle, ostatnia @ w listopadzie, a w ciąże zaszłam w styczniu.. Nie wiedziałam, kiedy mogło dojść do zapłodnienia, więc zrobiłam betę - wynik potwierdziło później usg:)

Gość Olcia21
Nie on, dał mi skierowanie do innej przychodni na USG. Chciałabym bobaska ale martwie sie ze przez ten alkohol moze byc cos nie tak :-(

Gość gość
No to TY jestes w 3-4 miesiącu jak juz masz mdłości i jeszcze się idiotycznie pytasz czy to ciąża

Gość gośćteżOlcia
Dlatego ja na miejscu autorki zrobiłabym betę.. Tak jak pisałam wyżej, ja ostatni okres miałam w listopadzie a zaszłam dopiero w styczniu.. Jeśli ona też miała długie cykle, to niekoniecznie musi być już w 4 miesiącu!!! A mdłości pojawiają się zwykle ok 6 tygodnia.. Ja dzięki temu, dowiedziałam się że jestem w ciąży :)Zrób betę, to bedziesz miała sprawę jasną..

A po co jej ta beta? skoro ma już umówione usg. Beta daje wynik baaaardzo orientacyjny. Na usg dokladnie stwierdzą czy to ciaża a jesli tak to na jakim etapie.

Gość gość
Olcia , 2 miesiąc to jest 5-9 tygodni. Jakiś czas temu juz miała mdłości czyli łatwo zauwazyc ze to to może byc teraz 3-4 miesiąc, mdłości się pojawiają czasem koło 10 tygodnia dopiero, laska jest głupsza niz ustawa przewiduje:D