Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepoważny facet mnie oszukał!

Polecane posty

Gość gość
ojej, młodziutka jesteś, troszkę wcześnie na tą ciążę...

Gość gość
Dziecka jeszcze nie planowałam. Wiadomo.. Jego i nasz związek traktowałam jak najbardziej poważnie.. Kochałam go i w sumie to nadal coś czuję ale zawiodłam się bardzo i jestem na niego zła! Już te 12 lat różnicy wydawało mi się dużo, a co dopiero 25 lat! :( Mam 20 lat tylko, jestem studentką i mieszkam u rodziców. Pracuję od czasu do czasu dorywczo ale to tak na swoje wydatki i tyle. Z nim już rozmawiałam.. on przyjął wiadomość o ciąży bardzo pozytywnie. Generalnie to cały czas się stara i prosi żeby mu wybaczyć ale nie wiem co mam zrobić i czy po tym mogę jeszcze mu zaufać..

Gość gość
Może wyczuł, że jesteś interesowna?

Gość gość
a jak na ciaze zareagowal ? nie mozliwe,ze 54latek wyglada na 32 latka cos sciemniasz niunia

Gość gość
Ja bym nie wybaczyla, bo wyglada na to, ze swiadomie Cie oszukal. Sam widocznie nie lubi rowniesniczek ani kobiet "zaledwie" 10 lat mlodszych, musza byc duzo mlodsze. Moze sie w ten sposob dowartosciowuje. Musi jednak byc manipulantem, poniewaz dojrzaly facet chcacy zbudowac oparta na zaufaniu relacje z tak mloda kobieta powinien przynajmniej byc szczery i pozwolic jej zdecydowac czy odpowiada jej taka roznica wieku czy nie.

Gość gość
W ogóle mi na tym nie zależało, a kłamstwa co do wieku? Po co to? Jak długo miał zamiar mnie kłamać?

Gość gość
Moze az zajdziesz w ciaze zeby nie bylo latwo odejsc

Gość gość
Nie 54 tylko 45 lat! Naprawdę wygląda dużo mniej niż ma! Nawet Moja mama i siostra nie mogły w to uwierzyć jak im powiedziałam. :/ Jak zareagował? Pozytywnie ale co z tego? Nie chcę być z oszustem!

Gość gość
Swoją drogą to też ciekawe.. Już nie chcę zwalać całej winy na niego ale zabezpieczaliśmy się, a wpadka i tak się przytrafiła. Podejrzewam, że gdybym nie to, że znalazłam te dyplomy i certyfikaty to on dalej by mi nic nie powiedział.

Gość gość
Pewnie jest chirurgiem plastycznym po kilku operacjach :D

Gość gość
Pytanie czy on chce być z Tobą... to, że ucieszył się na myśl o dziecku wcale nie znaczy, że chce się żenić i tworzyć z Tobą rodzinę. Jeżeli go kochasz to myślę, że powinnaś go wysłuchać, spróbować zrozumieć. W sumie niewiele masz do stracenia. Albo Wam się uda albo będziesz samotną matką. Na to będziesz miała czas jeżeli coś nie wyjdzie... a może rzeczywiście facet się zakochał, wiedział że młodziutka jesteś to nie zdradzał wieku w obawie przed odrzuceniem. Może ma jak najlepsze intencje. Spotkaj się z nim i porozmawiaj jak dalej sobie to wyobraża. Urodzisz latem, później wakacje, a co dalej ze studiami? będziesz mieszkała z dzieckiem u rodziców? Co oni mówią na tą sytuację? Powinnaś mieć wstępne plany na przyszłość po konsultacji z rodzicami i ojcem dziecka.

Gość gość
co ty gadasz, spójrz na jima parsona, chucka norrisa (na prawdę wg ciebie wygląda na 70+?), Alyson Hannigan (czy ona wygląda na 40?), Keanu Reeves i inni...GENY, GENY

Gość gość
No on chce być ze mną. Ciągle stara się żebyśmy do siebie wrócili i prosi żebym mu wybaczyła.. Jego jedyny argument dlaczego mnie okłamał to to, że gdyby mi powiedział od początku ile ma lat to nie chciałabym się z nim spotykać.. Kochać go kocham tak? Tego uczucia tak łatwo się nie pozbędę ale czuję się przez niego oszukana i zawiódł mnie bardzo. Straciłam zaufanie. Urodzę latem, potem wakacje i zostanie mi 3 rok studiów licencjackich. Ja od miejsca gdzie mieszkam do miejscowości gdzie studiuję mam 42km. Na uczelnie dojeżdżam codziennie, a on mieszka i pracuje tam. Moi rodzice no są źli ale też mama jest w szoku bo nie powiedziałaby, że on może mieć 45 lat.. Nie wiem jak to sie poukłada..

Gość gość
Z jednej strony byłabym w szoku, ale z drugiej...przez tyle lat byłaś z nim, i kochałaś go (nadal tak jest?), myśląc, że ma 32 lata. Czy te cyfry coś zmieniają? Miłość? Nagle obrzydza Cię 45latek i nie jest to dla Ciebie do zaakceptowania...nie rozumiem. Jeśli nie chcesz z nim być, to go zostaw, ale chociaż dziecku zapewnij dobrą przyszłość...

Gość gość
Byłam z nim od marca tego roku! Tutaj nie chodzi o wiek.. tylko o fakt, że mnie oszukał. Dlaczego nie powiedział mi od początku, że ma tyle lat i że jest chirurgiem? Inaczej bym ma to patrzyła. Kochać kocham ale zawiódł mnie tym, że mnie oszukał.

Gość gość
On ma 45 lat, a nie 54! :o

Gość gość
Spędziłaś z nim Wigilię i Święta?

Gość gość
Masz 20 lat i będziesz mama. Powinnaś zadbac o siebie,dziecko a facetowi odpuscic. Widocznie mial już jakieś zle doswiadczenia z kobietami,które chcialy być Pania Doktorowa?

Gość gość
Nie. Chociaż on przyjechał do mnie we wtorek i przywiózł mi prezent i złożył życzenie. Bardzo mnie prosił żebym spędziła z nim święta i mu wybaczyła, ale po co? Jak atmosfera miedzy nami jest oschła! Chociaż mam trochę wyrzuty sumienia bo w końcu to Święta.. :(

Gość gość
Tak mam 20 lat, będę mamą i jestem żałosną i głupią naiwniaczką.. :( Taka prawda niestety. Ja nie wiem czemu mnie tak bez sensu okłamał i kiedy miał zamiar mi powiedzieć, że ma 45 lat! 32 lata wydawało mi się dużą różnicą..

Gość gość
Wspolczuje Ci. Mam coreczke w Twoim wieku i jeśli ktoś by Ja skrzywdzil to nie wiem co bym zrobila dziadowi.

Gość gość
Najgorsze jest to, że czuję się teraz przy nim jak kompletna kretynka i głupia naiwniaczka, która dała się nabrać.. :(

Gość gość
Kiepsko :o

Gość gość
Ja bym dziecko oddała do rodziny zastępczej a o dziadu zapomniała. Chyba że 10 lat bym się przemęczyła jako jego żona a potem kopnęła w d**e i znalazła młodszego. Przynajmniej zabezpieczenie na przyszłość bym miała

Gość gość
Do odpowiedzi powyżej. Chamsko. :o Dziewczyna go kochała przecież jako 32 latka, a nagle 45 latek ją obrzydza? Dziwne. :o

Gość gość
Za 10 lat ona będzie mieć 30 lat a temu 54letniemu dziadkowi nawet stawać nie będzie chciał. Nie dość że swoje dziecko odchowa i ledwo wyjdzie z pampersów to będzie musiała się dziadem ojszczanym zajmować.

Gość gość
Przecież sama napisała, że on bardzo młodo wygląda i dobrze się trzyma. W dodatku lekarz, chirurg to będą mieli pieniądze na życie. Nie rozumiem autorki. Jak była przekonana, że on ma 32 lata to go kochała, a jak się okazało, że 45 to już nie? Dziecko potrzebuje przecież obojga rodziców.

Gość gość
Nie każdy 55 latek to impotent. :o

Szczerze, to dość ciężka sytuacja. Musisz się naprawdę zastanowić, co czujesz. Fakt, faktem, okłamywał Cię tyle czasu! Ciekawe jak długo by jeszcze tak kłamał? Przecież przypadkiem wszystko odkryłaś. Zastanów się nad tym wybierając drogę, skoro okłamał Cię w tak istotnych sprawach, a może w jakichś drobniejszych sprawach również. Może ma jeszcze kogoś innego na boku? Musisz być pewna, musisz z nim porozmawiać. Jesteś w ciąży, to priorytetowa sprawa. Dziecko potrzebuje miłość, również będzie to spory wydatek. Musisz pojąć kroki, ale nie bądź z nim tylko dlatego, że dziecko, bo później będziesz żałowała. Chyba, że go kochasz :) Uważaj, jeżeli raz skłamał, może to robić wielokrotnie. Nie mogłabym znieść, że przez tak długi okres czasu ktoś mi bardzo bliski kłamał.

Gość gość
Jak mogłaś przez tyle czasu się nie zorientować? :)