Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile na 18nastkę od chrzestnego?

Polecane posty

Gość gość

Kto mial 18 nastkę albo jest chrzestnym ile dostawaliście, dawaliście kaski??

Gość gość
Nie dostałam nic.

Gość gość
moja mama dała 500zł ja nic nie dostałam nawet od rodziców

Gość gość
nic nie dostalam,to nie slub.

Gość gość
Nic.kopa w tylek:-)

Gość gość
nie pamiętam ile dostałam.. ale od chrzestnej chyba 100zl a od chrzestnego srebrną bransoletķę wartą ok 70 zl

Gość gość
nas zapraszają bedzie impreza w domu myslę dac 300 i coś ze srebra mąż chce dac 500 i jeszcze złoty łancuszek nie wiem co taki jest hojny zarabiamy średnio po 2000 i 1700 jestem raczej oszczedna bo bez oszczędzania nic byśmy sobie nie kupili, ja na swoją 18nastkę też nic nie dostałam jakiś wtedy był gorszy okres jakaś choroba w rodzinie i się o tym nie myślało , a teraz to prawie każdy ma mszę i przyjęcie jak nie w domu to w lokalu.

Gość gość
ja od chrzestnego srebrny łańcuch wart ok. 100zł, od chrzestnej 100zł, ale to było parę lat temu. Myślę, że 300zł będzie ok

Gość gość
i niestety na tej osiemnastce się nie skonczy bo następna w lato, jestem trochę zła bo na siebie kasy nie wydam a muszę komuś dać a druga chrześnica co by nie dostała to nawet dziękuję nie powie.

Gość gość
ja dostalam po 300 zł od chrzestnej i chrzestnego. Uwazam ze to wystarczajaca kwota . Sa tacy co na komunie daja 1000 a na slub 2000. Nie warto sie tak oglupiac. niedlugo mieszkania beda kupowac i samochody. Nie o to w tym chodzi

Gość gość
przekonaj meza ze 500 zl i jeszcze zloty lancuszek to wiele za duzo. 300 zl i nic wiecej to w sam raz

Gość gość
siostra od mojego meza dała 500 zł przyszła z 2 dziecmi na ślub i wesele bylo to ok 4 lata temu i na komunie tez mam jej dac 500 zł

Gość gość
no niestety musisz uświadomić męża, że jeśli dacie jednej 500zł, to drugiej też, a na taki wydatek nie możecie sobie pozwolić

Gość gość
jedna jest z biedniejszej rodziny ale jest fajniejsza bo aby powie dzien dobry ciocia i poda rekę ,a druga coś jęknie pod nosem i wogóle jest z dużo bogatszej rodziny więc tej bogatszej myślałam ze 200 zł tylko ze u nich w rodzinie to np. na jakiś przyjęciach to sie chwalą ile dostali w kopertach to jak pokaze 200 zł ,to co ? boje się że wtedy mąż jeszcze dołoży bo ona jest dla niego bliższą rodziną.

Gość gość
W ubiegłym roku na 18 chrześnicy męża daliśmy 200zł. i wiązankę z 18 lizaków.Mamy jeszcze troje, skąd niby brać na to wszystko?

Gość gość
no właśnie , chociaż teraz ludzie wiecej zarabiają ale nie wszyscy.