Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jelitowka

Polecane posty

Gość gość

Mała wczoraj wymiotowala i miała biegunkę a do tego podniesiona temperatura. W szpitalu masakra, spanie na krześle, nie da się tak. Mała mi też ząbkuje, wymioty i kupka zalatywaly tak samo. W szpitalu dostała kroplowkę i nic innego, wyniki ok bo ładnie pije więc ja wpisałam. Nawet nie mogłam zgasić światła w sali i córa nie chciała mi spać. Do tego jedno dziecko się datło do którego nikt nie przychodził. W domu wymioty minęły, córka ładnie pije a z buzi juz nie zalatuje, co byście zrobiły,hamowaly biegunkę czy czekać aż wirus sam wlezie w biegunce, mała pij***ardzo chętnie. Temp nadal się podnosi ale nie przekracza 38. Córka ma ponad 8 miesięcy.

Gość gość
Moj synek tez mial biegunke jak mial jakies 9 miesiecy. Pediatra zapisala lek i leczylam w domu. Do tego podawalam pokarmy wstrzymujace biegunke.

Gość gość
Dawaj jej dużo mleka i podawaj opiekane tosty z masłem. Do tego syrop na goraczkę i powinno być ok. Tez to przeszliśmy kilka tygodni temu, moja ma 9 mies. Po 3 dniach przeszło.

Gość gość
Ty chyba za mądra nie jesteś mleko i tosty z masłem? Mleko ograniczam bo przecież działa rozluzniajaco a tosty z masłem ? Po co to masło jeszcze,rozumiem suche a masło to kolejny tłuszcz który przeczysci a nie poprawi stan. Pomyśl zanim specjalnie napiszesz coś przez co zaszkodzisz komuś, bo ja głupia nie jestem ale inna nie wiedząca by to dała i co,pogorszy się jakiemuś maluchowi. Był jeszcze niemowlak na oddziale 4 miesięczny któremu ograniczali mleko bo pogarszalo mu się od mleka i dawali dużo wody i jalowej herbaty a mleka kilka porcji. Gościu z 22:04 a dawaliscie np orsalit lub inne elektrolity ?

Gość gość
Hehe od kiedy tosty z masłem są na wirusowke dla niemowlęcia hehe dorosły zbytnio nie toleruje dużej ilości mleka a tymbardziej niemowlę. Ja bym próbowała z kleikiem różowym bądź ryżem, woda, herbata, słaby kompot bez cukru, takie niemowlę chyba już za dużo mleka nie pije bo to juz wprowadzone sa normalne posiłki to może gotowana marchewka z bananem,ziemniaki ? Ale nie za wiele bo w drugą stronę to pójdzie, normalne ilości. Marchew i banan deser, obiad ziemniaki bądź ryż itd a dodając tym co jest bez cukru bo nadmiar tez podrażnia jelita a nie tosty z masłem, ja nawet takiego czegoś dziecku w tym wieku nie dawałam bo zębów nie miało a przy zabkowaniu dziecko czuje bol najpierw więc które by chciało gryźć

Gość gość
Dopajając miało być a nie dodając, pisze z telefonu

Gość gość
Nifuroksazyd w zawiesinie podawałaś? Jak nie to spróbuj, może zatrzyma biegunkę. Można stosować u niemowląt już od 2 miesiąca życia

Gość gość
Nie dawałam a mam to spróbuję bo już nie wymiotuje to jakiś lek doustny mogę podać, póki co probiotyki zaczęłam dawać to teraz spróbuję zdac niefuroksazyd