Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jeszcze jakiś praktykujący katolik słuchający metalu?

Polecane posty

Gość gość

Oprócz mnie?

Gość gość
wiedz że coś się dzieje z tobą :D

Gość gość
BABYMETAL EQUILIBRIUM Vintersorg itp

Gość A dlaczego pytaszz
Ja słuchałam ciężkich brzmień, ale gdy uświadomiłam sobie jak wpływają na podświadomość oraz stan psychiczny i duchowy to stopniowo przestałam słuchać. Nie było to łatwe, ale dało mi do myślenia to, że zauważyłam, że z czasem coraz bardziej popadałam w stany depresyjne, w poczucie pustki, beznadziei, niechęci do ludzi a nawet momentami do nienawiści, zaczęłam także siebie nienawidzić i były myśli o unicestwieniu się. Stwierdziłam, że "jesteś tym, czego słuchasz"... więc po co karmić się czymś, co Ci szkodzi... co nie pociesza. v Tzn ważne że jeśli już "musisz" słuchać, to nie za długo. Inna sprawa jest taka... że warto wiedzieć, co jest śpiewane w tych utworach. Jeśli coś bluzgającego na Boga, co bardzo często zdarza się w metalowych utworach, to zastanów się czy jako serio wierzącego nie powinno Cię to jakby przejmować, kłuć .... No bo jeśli np. kochasz swoją mamę, to słuchałbyś tekstów, w których ktoś poniża lub klnie na nią....? Chodzi o to, żeby żyć w prawdzie o sobie, nie być rozdartym i nie oszukiwać samego siebie...

Gość gość
ja. słucham Metallica, Iron Maiden, Tiamat, Running Wild, czasem Manowar...w zasadzie chyba tyle, żadko Anthrax lub Obituary