Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba nie chce wychodzić za mąż bo to bez sensu

Polecane posty

Gość gość

mam 25 lat i nie myślę o tym, własciwie gdybym chciała już od dawna bym mogła być mężatką, ale po co? Patrzę na to co sie dzieje do okoła to mężowie przeważnie zdradzaja swoje żony, ludzie po latach się sobą zwyczajnie nudzą... takie to wszystko na siłę, wiecej problemów niż pożytku. Owszem, uwielbiam seks i korzystam z życia, lubie mieć stałego ,wieloletniego partnera, ale po co od razu się wiązać na całe życie skoro nie wiadomo co bedzie za te 10 , 20 lat? dla mnie to troche bezsens

Gość gość
jestem tego samego zdania

Gość gość
No rodzina naciska, bo co ludzie powiedza....to glowne przyczyny dlaczego ludzie sie zenia. Poza tym dla kobiety malzenstwo to kierat, dla faceta wygoda....przynajmniej w Polsce, tym katotalibanie, gdzie faceci maja mentalnosc araba. Jak sie drogie panie tyralo I uslugiwalo w swieta ? Hahaha

przez grzech sexu przedmałzenskiego rozwodza sie idz na wielodzietni org tam sa pary kture dopiero po slubie dawały poczytaj sobie o telegoni

Gość gość
No właśnie, na początku jest pewnie słodko, miło i fajnie ,ale po kilku latach ludzie już zaczynaja sie sobą nudzić, zdradzać, najczęściej zdradzja faceci ,a kobiety choc wiedza io tych romansach siedza cicho w domu, albo i nie wiedza bo sie łudzą, piora im skarpetki, staja sie bardziej ich mamusia niż kochanka po ilus latach. Ja jestem z facetem tylko 5 lat ,nie jestesmy po slubie ,ale juz teraz nie czuje tych motyli w brzuchu czy poządania, to co musi być po 20 latach?To takie wszystko na siłę, jestem jak najbardziej za stałymi zwiazkami , ale bycie ze soba do konca zycia troche na siłe to jest bez sensu

Gość gość
Wiesz co... masz rację, po części. Ja balam się wyjść za mąż i właściwie, to zrobiłam to ze względu na prawne zawiłości. Po ślubie nic się nie zmieniło. Może tylko, to, że teraz wiem jak mówić na moją drugą polówkę, czy to kiedy jestem w urzędzie, czy gdzieś indziej. Fajnie jest mówić o nim- "mój mąż". Z drugiej strony w tym zakichanym świecie materializmu, strach brać slub. Gdyby nie to, że mój mąż to wspaniały, dobry człowiek, to chyba nie zdecydowalabym sie nigdy na slub. Nic na sile, nie ulegaj presji spoleczenstwa. To Twoje życie, nie ich. Możesz z nim zrobić, co tylko zechcesz. Trzymaj sie!

Gość gość
Poza tym przed ślubem kobiety czesto chca zatrzymac faceta na zawsze. A i tak pewnie bedą je zdradzać, szczególnie ,że kobiety jak juz czuja ,że złapały męza sie zaniedbują, juz nie mówiąc co jest po dziecku bo czesto tyją itd.. wiec ja nie wiem czy warto, widze wiele małżenstw k,które zachowuja jakieś tam pozory ,ale słysze co chwila o zdradach itd

Gość gość
chociaz nie zarzekam sie..moze kiedys poznam kogos na tyle wyjatkowego ,że za niego wyjde. Ale nie czuje jakieś presji, nie obchdzi mnie co na to rodzina itd bo coraz wiecej ludzi żyje na "kocią łapę". generalnie chce żyć z facetem/ facetami, ale nie chce żeby to tak wygladało jak u niektrzych małżestw że są ze sobą ze wględu na dzieci, majatek czy przyzwyczajenie

Gość gość
jezeli chcecie poznac fajnego kandydata na męża odpowiedzi poważne bo pisze powaznie to muj email scoti88@poczta.onet.pl